Χωρίς νερό και με την επιδημία χολέρας σε έξαρση ζουν στη Χαράρε
Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε καθώς έχει διακοπεί η παροχή του νερού σε μεγάλο τμήμα της ενώ στη πόλη έχει επεκταθεί η επιδημία χολέρας που πλήττει τη χώρα. Το πρόβλημα της επιδημίας αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς πλησιάζει τις επόμενες εβδομάδες η εποχή των βροχών.
95
Σε δεινή κατάσταση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε Χαράρε καθώς έχει διακοπεί η παροχή του νερού σε μεγάλο τμήμα της ενώ στη πόλη έχει επεκταθεί η επιδημία χολέρας που πλήττει τη χώρα.
Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν τελειώσει τα χημικά για τον καθαρισμό του νερού, αναμένουν όμως την αποστολή νέας προμήθειας από τη Νότια Αφρική. Μεγάλες είναι και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε προσωπικό και φάρμακα.
Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παροχής νερού, πολλοί κάτοικοι της Χαράρε έχουν αρχίσει να σκάβουν πηγάδια στις αυλές τους.
Περισσότεροι από 425 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη χολέρα, ασθένεια που μεταδίδεται πολύ εύκολα από το μολυσμένο νερό. Ο υπουργός Υγείας έχει ζητήσει μάλιστα να μην κάνουν πολίτες χειραψίες ώστε να μην μεταδίδεται η ασθένεια.
Το πρόβλημα της χολέρας αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς πλησιάζει τις επόμενες εβδομάδες η εποχή των βροχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτά γίνονται μόνο από Ολυμπιακούς – Με φανέλες του Θρύλου στο μεγάλο ντέρμπι στο Μαρακανά (pics, vid)
- ΗΠΑ: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τη χιονοκαταιγίδα – Επικίνδυνος παγετός και θερμοκρασίες υπό το μηδέν
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο
- Φωτιές άναψε ο Φραπές στην εξεταστική: Άγρια κόντρα Λιακούλη – Χαλικιά – «Μη μου κουνάτε το δάχτυλο – Να μου ζητήσετε συγγνώμη»
- Άρης: Γύρισε στις προπονήσεις ο Μιγκέλ Αλφαρέλα
- Μυστηριώδες σιδερένιο σύννεφο ανακαλύφθηκε σε διάσημο νεφέλωμα




