38

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης έδωσε για άλλη μια φορά εντολή στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, που έχουν καταλάβει εδώ και έξι ημέρες τα αεροδρόμια της Μπανγκόκ, να διαλυθούν. Παράλληλα, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των πέντε ατόμων στα αεροδρόμια και απειλεί με συλλήψεις και φυλακίσεις.

Μεγάλη φιλοκυβερνητική συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής.

Χιλιάδες οπαδοί της κυβέρνησης στην Ταϊλάνδη, ντυμένοι στα κόκκινα, συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν το «μεταμφιεσμένο πραξικόπημα», που απεργάζονται οι οπαδοί της αντιπολίτευσης, όπως υποστηρίζουν.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 50 άνθρωπποι τραυματίστηκαν σε εκρήξεις κοντά σε σημεία όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της αντιπολίτευσης. Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρότερη κατάσταση.

Ώρες μετά την έκρηξη βόμβας έξω από το αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων Ντον Μουάνγκ και πριν από μια μεγάλη συγκέντρωση, που οργανώνουν υποστηρικτές της κυβέρνησης, η αστυνομία δεν διευκρινίζει πως θα επιβάλει τα μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Οι πτήσεις από και προς την Μπανγκόκ έχουν παραλύσει εδώ και έξι ημέρες εξαιτίας της κατάληψης από διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης. Χιλιάδες ταξιδιώτες παραμένουν παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο.

Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα στο κτίριο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη αντικυβερνητικών διαδηλωτών από τον περασμένο Αύγουστο.

Εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών δήλωσε πως η κατάληψη των αεροδρομίων αποτελεί την τελική μάχη για την ανατροπή του πρωθυπουργού Σομτσάι Ουόνγκσαουάτ, γαμπρού του εξόριστου πρώην πρωθυπουργού Θακσίν Σιναουάτρα.

Ο Θακσίν συγκεντρώνει πολλούς υποστηρικτές στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας, ενώ το κόμμα που τον υποστηρίζει διοργανώνει για το απόγευμα της Κυριακής μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του με τη μεταφορά 100.000 ανθρώπων στο κέντρο της Μπανγκόκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ