Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Προϋπολογισμό λιτότητας βλέπει η ΑΔΕΔΥ και προχωρά σε 24ωρη απεργία στις 12 Δεκεμβρίου

Προϋπολογισμό λιτότητας βλέπει η ΑΔΕΔΥ και προχωρά σε 24ωρη απεργία στις 12 Δεκεμβρίου

«Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού βαθαίνει ακόμη περισσότερο τη λιτότητα για τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, η οποία προχωρά σε 3ωρη στάση εργασίας στις 26 Νοεμβρίου και 24ωρη στις 12 Δεκεμβρίου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

«Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού βαθαίνει ακόμη περισσότερο τη λιτότητα για τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας την κατάθεση του προϋπολογισμού 2009 στη Βουλή.

«Σε συνθήκες πολλαπλής οικονομικής κρίσης η καθήλωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων θα οδηγήσει την οικονομία ταχύτερα σε πορεία ύφεσης. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, εκτός από τη φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμα φοροεπιδρομή που υπαγορεύεται μέσα από την αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

«Την ίδια ώρα μειώνονται οι κοινωνικές δαπάνες, εκμηδενίζεται το εισόδημα των εργαζομένων, τα δε ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία μεγεθύνονται και οδηγούνται ουσιαστικά σε κατάρρευση εξαιτίας των ασκούμενων πολιτικών» προστίθεται.

Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές, οι τελικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την οικονομική πολιτική του 2009 ενισχύουν τις επιλογές των συνδικάτων για νέες και δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν άμεσα με 3ωρη στάση εργασίας στο δημόσιο τομέα στις 26 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και πανελλαδική απεργία στις 10 Δεκεμβρίου.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης το περιεχόμενο του προϋπολογισμού να αντιμετωπίζει τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων και ιδιαίτερα των ανέργων» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies