Ώρα να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τον δικομματισμό, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα
Την ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας αυτή την κρίσιμη για την οικονομία συγκυρία ζήτηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλ.Παπαρήγα σε ομιλία της στο Περιστέρι. Επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα τονίζοντας ότι επί της ουσίας δε διαφωνούν αλλά υπηρετούν το κεφάλαιο.
103
Την ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας αυτή την κρίσιμη, για την οικονομία, συγκυρία ζήτησε ηγενική γραμματέαςτου ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι με πρωτοβουλία των κομματικών οργανώσεων του κόμματος.
Η κ. Παπαρήγα παρουσίασε μια νέα ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων, εκτιμώντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα αποδυθούν το επόμενο διάστημα σε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πείσουν το λαό για το ποιο κόμμα είναι ικανότερο να διαχειριστεί την κρίση και υπό το πρίσμα, αυτό θα τεθεί το δίλημμα αν το εργατικό κίνημα θα ενσωματωθεί ή θα περάσει στην αντεπίθεση.
Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους, κάτι που, όπως είπε, δεν πρέπει να γίνει.
Στην εκτενή ανάλυση της για την οικονομική κρίση, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε κατ αρχήν ότι το ΚΚΕ την είχε προβλέψει και γι’ αυτό είχε κινηθεί έγκαιρα, παρεμβαίνοντας μέσα και έξω από τη Βουλή, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι η κρίση δεν θα καταστρέψει τον καπιταλισμό, αλλά θα φέρει νέους συσχετισμούς μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος με θύματα πάντα τους εργαζόμενους.
Επέκρινε και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας ότι επί της ουσίας δε διαφωνούν και ότι υπηρετούν το κεφάλαιο και σημείωσε ότι ακόμη και σοσιαλδημοκράτες οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η κρίση στην Ελλάδα θα είναι βαθιά και θα κρατήσει περισσότερα χρόνια από ό,τι σε άλλες χώρες.
Επίσης, η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι τα 28 δις ευρώ που θα δοθούν στις τράπεζες δεν θα πάνε σε ανάγκες, αλλά θα οδηγήσουν σε νέα κέρδη τις τράπεζες.
Μιλώντας για το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το συνέδριο αυτό θα πάρει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κόμματος.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του συνεδρίου, πρόσθεσε, είναι ότι το ΚΚΕ κατάφερε, αρχίζοντας από το 1991, να βρεθεί την τελευταία τετραετία σε θετική πορεία, μετά από σκληρή δουλειά και σήμερα είναι ώριμο και έμπειρο , ώστε να μπορεί να αντεπιτεθεί και να πει «τέρμα στις αδυναμίες, τα ελαττώματα και τις ελλείψεις και να βάλουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων».
Σήμερα, είπε η κ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ έχει θέσεις, πρόγραμμα κρυστάλλινο και στρατηγική και πρόβαλλε στο λαό έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχει μια έλλειψη που πρέπει οπωσδήποτε να καλύψουμε τώρα που είμαστε μπροστά σε μια οικονομική κρίση. Η έλλειψη αυτή, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ότι η οργάνωση του κόμματος σε κλάδους εργασίας δεν είχε την αντίστοιχη θετική πορεία του κόμματος.
Επειδή, πρόσθεσε, αυτή την περίοδο και τα άλλα κόμματα θα απευθυνθούν στο λαό και θα προσπαθήσουν να συνδεθούν με τους εργαζόμενους έχοντας τα μάτια στραμμένα στην κάλπη με στόχο να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους με κάποια μέτρα ανακούφισης, το ΚΚΕ πρέπει να δράσει.
Αυτό σημαίνει, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι πρέπει να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης των εργατοϋπαλλήλων, να ανέβει ο ταξικός προσανατολισμός και οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν απειλεί με τζιχάντ ΗΠΑ, Ισραήλ και τρεις ευρωπαϊκές χώρες εάν…
- LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι
- Η πρώτη ανδρική συλλογή Armani χωρίς τον Giorgio – Το «greige» φεύγει, τα 80s επιστρέφουν
- Η πρώτη αντίδραση Φαραντούρη μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ
- Λεσόρ: «Δεν αντέχω πια να με ρωτάνε πότε θα επιστρέψω – Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό»
- Καϊράτ – Μπριζ 1-4: Περίπατος και στο «κυνήγι» της πρόκρισης οι Βέλγοι

