Συνομιλίες για συγχώνευση φέρoνται να είχαν General Motors και Chrysler
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ General Motors εξέτασε σε συνομιλίες με την Chrysler το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Στο μεταξύ, η Ford σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της ιαπωνικής Mazda.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ General Motors εξέτασε σε συνομιλίες με την Chrysler το ενδεχόμενο συγχώνευσής τους, αναφέρουν πηγές της αγοράς.
Στο μεταξύ, η Ford σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της ιαπωνικής Mazda, στην οποία έχει μερίδιο 1,4 δισ. δολαρίων.
Η Chrysler, τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, συνεργάζεται ήδη με τη GM για την ανάπτυξη ενός υβριδικού τρένου, και είχε συνομιλίες με τη GM για ενδεχόμενη συγχώνευση ή εξαγορά, ανέφερε πηγή του AP που διατηρεί την ανωνυμία του. Το ίδιο ανέφερε ανώνυμη πηγή του Reuters.
Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση, παραδέχτηκαν πάντως ότι οι συνομιλίες με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εντάσσονται στις συνήθεις πρακτικές.
Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ αντιμετωπίζουν πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ στα επίπεδα που καταγράφονταν πριν από 15 χρόνια και αδυνατούν να συγκεντρώσουν ρευστό ή δανειστές. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από τη μειωμένη ζήτηση που προβλέπεται για τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.
Ελλείψει άλλων δανειστών, η General Motors φέρεται έτοιμη να προσεγγίσει τη FED για δάνειο με προνομιακούς όρους.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.