Στον «αέρα» τα χειρουργεία και οι εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας
Έως την 1η Νοεμβρίου θα λειτουργούν τα χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτές προγραμματίζουν να τα κλείσουν, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες και η λίστα αναμονής έχει ξεπεράσει τους τρεις μήνες. Περικοπές και στις εφημερίες.
Έως την 1η Νοεμβρίου θα λειτουργούν τα χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς γιατροί και νοσηλευτές προγραμματίζουν να τα κλείσουν, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό.
Οι γιατροί δηλώνουν, δε, αποφασισμένοι να κρατήσουν τα χειρουργεία κλειστά, καθώς εκτιμούν ότι η λειτουργία τους είνια πια επικίνδυνη για τους ασθενείς.
Έτσι, στον «αέρα» βρίσκονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, που εξυπηρετεί έως και 185.000 επείγοντα περιστατικά ετησίως.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι γιατροί καταγγέλλουν ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αναγκάζονται να κλείνουν σταδιακά ένα προς ένα τα χειρουργικά κρεβάτια, αφού οι νοσηλευτές δεν επαρκούν.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες, ενώ κλειστές παραμένουν 6 από τις 16 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αυξημένης φροντίδας. Ακόμη, η λίστα αναμονής για τα χειρουργεία έχει ξεπεράσει τους τρεις μήνες, ενώ η Β Χειρουργική Κλινική αριθμεί 185 ασθενείς.
Όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αντιστοιχεί μία νοσηλεύτρια ανά 20 γιατρούς, ενώ τουλάχιστον 50 νοσηλεύτριες λείπουν από τα χειρουργεία.
Παράλληλα, από το Νοέμβριο στο νοσοκομείο δεν θα γίνονται κανονικά οι εφημερίες, καθώς οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που προβλέπει δύο εφημερίες για τους ειδικευμένους και τέσσερις για τους ειδικευόμενους.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων