
Οριακή άνοδο 0,25% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, ακολουθώντας την ανοδική κίνηση των δεικτών στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.070,40 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 0,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 244,7 εκατ. ευρώ.
93
Μικρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, ακολουθώντας την ανοδική κίνηση των δεικτών στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.070,40 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,25%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 244,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 49,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εξής: των Ασφαλειών σε ποσοστό 5,72%, των Μέσων Ενημέρωσης κατά 1,44% και των Τραπεζών κατά 1,18%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Κατασκευών σε ποσοστό 3,28%, των Τροφίμων-ποτών κατά 2,16%, της Κοινής Ωφέλειας κατά 2,07% και του Πετρελαίου-Αερίου κατά 1,66%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,41%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,43% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,88%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 140 ενισχύθηκαν, 95 υποχώρησαν και 43 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ό,τι κι αν παίξουμε, θα ακούγεται σαν Iron Maiden»: Στιβ Χάρις, Μπρους Ντίκινσον & 50 χρόνια μπάντα
- Πρεβολαράκη: Ασημένιο μετάλλιο στα 53κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης
- Γαλλικά ΜΜΕ για επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: «Σύμμαχος-κλειδί η Ελλάδα»
- LIVE: Μονακό – Μπαρτσελόνα
- Κόντης: «Θέλουμε να σηκώσουμε το Κύπελλο – Τεράστιο το όνειρο μας»
- Πάτρα: Νεκρός 46χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου
