Δεκατρία βρέφη έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομείο της Σμύρνης
Δεκατρία νεογέννητα, που πιθανώς -σύμφωνα με τον Τύπο- προσβλήθηκαν από μολυσματική ασθένεια, πέθαναν μέσα σε 24 ώρες σε νοσοκομείο της Σμύρνης, στη δυτική Τουρκία. Υπό διερεύνηση τα περιστατικά, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε νεκροψία και στα 13 βρέφη.
38
Δεκατρία νεογέννητα, που πιθανώς -σύμφωνα με τον Τύπο- είχαν προσβληθεί από μολυσματική ασθένεια, πέθαναν μέσα σε 24 ώρες σε νοσοκομείο της Σμύρνης στη δυτική Τουρκία, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος Υγείας.
«Ο αριθμός των βρεφών που απεβίωσαν ανέρχεται σε 13» δήλωσε ο Μεχμέτ Οζκάν, διευθυντής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Σμύρνης στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ιατρική ομάδα διεξάγει έρευνα για να καθοριστεί η αιτία των θανάτων. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα τη Δευτέρα.
Με εντολή του αρμόδιου για τη δικαστική έρευνα εισαγγελέα, θα διεξαχθεί νεκροψία και στα 13 βρέφη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι θάνατοι πιθανώς προκλήθηκαν από μολυσματική νόσο στα νεογνά, όλα τους γεννημένα πρόωρα, και καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο το Σάββατο και την Κυριακή, στο παιδιατρικό τμήμα εκτάκτων περιστατικών σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.
Ο αρχίατρος του νοσοκομείου καθηγητής Γκαζί Γιγκιτμπασί έκανε λόγο για «υποψία λοίμωξης».
«Σε φυσιολογικό χρόνο χάνουμε 5 έως 6 βρέφη σε τρεις ημέρες και το πολύ να καταγραφούν 20 θάνατοι μέσα σε διάστημα ενός μηνός» πρόσθεσε σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ.
Τον Ιούλιο 27 πρόωρα νεογνά πέθαναν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων σε μαιευτήριο της Αγκυρας. Οι γιατροί είχαν διαγνώσει διάφορες αιτίες όπως λοιμώξεις, καρδιακή ανεπάρκεια, επιπλοκές κατά τον τοκετό. Ωστόσο, ένα συνδικάτο είχε καταγγείλει πλημμελείς συνθήκες υγιεινής. Το νοσοκομείο αυτό είναι από τα πιο κεντρικά της Αγκυρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: «Εκτόξευσε τουλάχιστον ένα πύραυλο προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας»
- Αδριάνειο Υδραγωγείο: Αναβιώνει το ρωμαϊκό έργο που φέρνει νερό από την Πάρνηθα στο Κολωνάκι
- Τρίκαλα: Στο μικροσκόπιο τα σενάρια για την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα – Η περίεργη μυρωδιά και η πιθανότητα διαρροής προπανίου
- Άγιαξ: Τελικός με Ολυμπιακό, όλα τα σενάρια
- Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Χαλάνδρι: Επιτέθηκε στην αδερφή του και την τραυμάτισε στα μάτια
- SOS για τους νέους ΚΑΔ – Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

