Στις 23 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται το σχέδιο εξυγίανσης της Εν.Κλωστοϋφαντουργίας
Την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το σχέδιο εξυγίανσης της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», ενώ εντείνεται η αγωνία για την τύχη των -απλήρωτων- 1.200 εργαζομένων της εταιρείας του ομίλου Λαναρά μετά το «όχι» της ΕΕ στην παροχή εγγυήσεων από το Δημόσιο.
Την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το σχέδιο εξυγίανσης της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», ενώ εντείνεται η αγωνία για την τύχη των -απλήρωτων- 1.200 εργαζομένων της εταιρείας του ομίλου Λαναρά.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης συναντήθηκε την Πέμπτη με εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας εκπρόσωπο της ΕΝ.ΚΛΩ. και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρίας σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο.
Ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την επεξεργασία σχεδίου, το οποίο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη , προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας.
Ωστόσο, τα εμπόδια είναι πολλά:
Η συμφωνία για εκχώρηση εγγύησης του Δημοσίου προκειμένου να δανειοδοτηθεί και να «σωθεί» ο Όμιλος Λαναρά, «κόλλησε» γιατί εστάλη επιστολή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, η οποία θεωρεί ότι η σχεδιαζόμενη παροχή της εγγύησης αποτελεί κρατική ενίσχυση και αντιτίθεται στην κοινοτική πολιτική για τον ανταγωνισμό.
Η ΓΣΕΕ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για κυβερνητική υπαναχώρηση και αθέτηση δέσμευσης, με πρόσχημα την επιστολή της ΕΕ.
«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να υλοποιηθούν επιτέλους οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης, την καταβολή των δεδουλευμένων και τη παραγωγική βάση ευαίσθητων περιοχών της χώρας» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ την Πέμπτη και προστίθεται ότι «καμιά υποχώρηση από τα συμφωνηθέντα δεν είναι παραδεκτή και ανεκτή».
Το ΚΚΕ τόνισε, την Πέμπτη, ότι οι εξελίξεις στον όμιλο Λαναρά «αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έπαιξε και παίζει άσχημο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων, με τη συνεργασία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59