
Πειθαρχική έρευνα σε βάρος δικαστή που δικαίωσε συμβασιούχους
Πειθαρχική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος προέδρου Πρωτοδικών ο οποίος εξέδωσε απόφαση με την οποία δικαίωσε 25 συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, μη ακολουθώντας απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αποφάνθηκε για το ζήτημα των συμβασιούχων.
28
Σε εξέλιξη βρίσκεται πειθαρχική έρευνα σε βάρος του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, προέδρου Πρωτοδικών Ν.Σαλάτα, επειδή ο δικαστής εξέδωσε απόφαση (ασφαλιστικά μέτρα) με την οποία δικαίωσε 25 αρχαιολόγους, συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, μη ακολουθώντας απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αποφάνθηκε για το ζήτημα των συμβασιούχων.
Την παραγγελία να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ν.Σαλάτα για το εν λόγω ζήτημα έδωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β.Νικόπουλος.
Ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης των δικαστηρίων και αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ.Παπανικολάου, που έλαβε την παραγγελία του Νικόπουλου, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας για το αν η μη συμμόρφωση δικαστή προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας ΑΠ αποτελεί ή όχι πειθαρχικό παράπτωμα. Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στον αρεοπαγίτη Π.Αναστασάκη, ο οποίος προ της πρόσφατης παραιτήσεώς του από το δικαστικό σώμα, κάλεσε τον Ν.Σαλάτα και έδωσε εξηγήσεις.Αναμένονται οι ενέργειες του Π.Αναστασάκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω της εκτόξευσης των τιμών
- Η έκπληξη του Ολυμπιακού στον Πίτερς για τα γενέθλιά του (vid)
- Απόδραση δύο κρατουμένων από το νοσοκομείο Τρικάλων
- Η Νατάσα Λιόν «συνελήφθη» από την ICE αφού απομακρύνθηκε από την πτήση της
- Φιντάν: Ελλάδα και Κύπρος δεν χρειάζονται στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ – Η συνεργασία τους φέρνει προβλήματα
- ΗΠΑ: Γιατί ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ
