
Αναγκαία η επιχειρηματική εκπαίδευση των νέων για επιχειρήσεις με «ανθρώπινο πρόσωπο»
Η ανάγκη καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος ακόμα και από την νεανική ηλικία με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, που θα στοχεύει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, αναδείχτηκε ως το βασικό συμπέρασμα της διάσκεψης της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ (ΕΟΚΕ) στην οποία συμμετείχαν πλήθος Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιωματούχων.
93
Η ανάγκη καλλιέργειας του επιχειρηματικού πνεύματος ακόμα και από την νεανική ηλικία με σκοπό την προώθηση μίας επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα στοχεύει στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, αναδείχτηκε ως το βασικό συμπέρασμα της Διετούς Διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2008 υπό τον τίτλο «Επιχειρηματικότητα με Ανθρώπινο Πρόσωπο».
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ Δημ.Δημητριάδης: «η ευρωπαϊκή παιδεία και οι ευρωπαϊκοί κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να λειτουργήσουν ως μία κοινή συνιστώσα για την εκκόλαψη νέων τρόπων σκέψεως και δράσης».
«Η επιχειρηματικότητα δεν αναφέρεται αποκλειστικά σ ένα επάγγελμα ή μία ιδιότητα, αλλά σε ένα κοινό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, αυτό της συνεχούς βούλησης προς μία καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού που διαθέτει ο καθένας μας. Αυτό το δυναμικό είναι που πρέπει να βοηθήσουμε να αναπτύξουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι από την παιδική ακόμα ηλικία. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όλοι κρύβουμε ένα επιχειρηματία μέσα μας» πρόσθεσε ο Δημ.Δημητριάδης.
Οι εργασίες της Διάσκεψης ασχολήθηκαν με την ανάγκη ανάδειξης της επιχειρηματικότητας ως κοινωνικό -πέρα από οικονομικό- φαινόμενο, που για την σωστή εφαρμογή του χρειάζεται η συμμετοχή τόσο της κοινωνίας, όσο και του πολιτικού συστήματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης επιχειρηματικής κατάρτισης σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας για την καλλιέργεια και την προώθηση επιχειρηματικής κουλτούρας στους νέους.
Τα αποτελέσματα των εργασιών της Διάσκεψης θα αποτελέσουν τα κύρια σημεία της «Διακήρυξης περί Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που θα υπογραφεί στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας της ΕΟΚΕ στις Βρυξέλλες και θα σηματοδοτήσει την λήξη της θητείας του προέδρου κ. Δημητριάδη και παράλληλα την ολοκλήρωση των ενεργειών του για μία πιο ανθρώπινη διάσταση στον τρόπο διεξαγωγής της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Τη διάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία του θέματος, πλήθος Ελλήνων και Ευρωπαίων αξιοματούχων.
Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης κήρυξε ο πρωθυπουργός κ. Κώνσταντίνος Καραμανλής, ενώ σημαντικότατες υπήρξαν οι παρεμβάσεις των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως της Βίβιαν Ρέντινγκ, της Μεγκλένα Κούνεβα, του Σταύρου Δήμα, της Ντανούτα Χούμπνερ.
Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν επίσης οι ομιλίες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, του υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια, του προέδρου του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ και του προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πίνακας που είχαν κλέψει οι Ναζί βρέθηκε μετά από 85 χρόνια
- Μεντιλίμπαρ: «Υπάρχει ένας δεύτερος στόχος μπροστά μας – Δύσκολα με Παναθηναϊκό ο Ποντένσε»
- Σκηνές πανικού σε πτήση για Μόναχο – Εκκενώθηκε το αεροπλάνο αφού έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος
- Οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για το θαλάσσιο drone – Μπορεί η Ελλάδα να αντιγράψει το ουκρανικό USV;
- Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τάεκβοντο η Στέλλα Μαρεντάκη
- Επιστροφή ενοικίου – Αυξάνονται οι δικαιούχοι



