Απέτυχε ο βρετανικός στίβος στο Πεκίνο και ο υπεύθυνος πήγε… σπίτι του
Η «φτωχή» συγκομιδή σε μετάλλια για την Βρετανική ομάδα στίβου οδήγησε στην έξοδο τον Ντέιβις Κόλινς, υπεύθυνο για την απόδοση των αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του Κόλινς έληγε σε έξι μήνες, αλλά οι ιθύνοντες της Βρετανικής ομοσπονδίας στίβου φρόντισαν να... τελειώσει πιο νωρίς η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Η «φτωχή» συγκομιδή σε μετάλλια για την Βρετανική ομάδα στίβου οδήγησε στην έξοδο τον Ντέιβις Κόλινς, υπεύθυνο για την απόδοση των αθλητών στις μεγάλες διοργανώσεις.
Το συμβόλαιο του Κόλινς έληγε σε έξι μήνες, αλλά οι ιθύνοντες της Βρετανικής ομοσπονδίας στίβου φρόντισαν να… τελειώσει πιο νωρίς η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Νιλς Ντε Βος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαρίστησε τον Κόλινς για τη συνεργασία, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας:
«Τώρα χρειάζεται να κάνουμε το επόμενο βήμα και να προσφέρουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες προοπτικές για επιτυχίες στους Ολυμπιακούς που θα φιλοξενήσουμε το 2012».
Η Βρετανία είχε ως στόχο την κατάκτηση πέντε μεταλλίων στο Πεκίνο, αλλά τελικά μόνο η Οχουρουόγκου ανέβηκε στην Κίνα στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 400μ.. Στους Ολυμπιακούς της Αθήνας οι Βρετανοί είχαν κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια.
Να σημειωθεί ότι η 4η θέση στη συνολική συγκομιδή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, οφείλεται κυρίως στους επιτυχίες των αθλητών της χώρας στα αθλήματα της κωπηλασίας, της ιστιοπλοΐας και της ποδηλασίας.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Ένα φάουλ κατά του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία να«ανάψουν τα αίματα» ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και Πέδρο Μαρτίνεθ στο 27' του αγώνα, γεγονός που οδήγησε στην αποβολή αμφότερων.
Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Περιστέρι Betsson και στο «Ανδρέας Παπανδρέου (77-72)» , έκανε το 2-0 στη σειρά κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά των Playoffs της Stoiximan GBL.
Η αβεβαιότητα για τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ παραμένει λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ, ενώ μία καθοριστική συνάντηση του Ιράν με τη FIFA πρόκειται να γίνει έως τις 20 Μαΐου στη Ζυρίχη,