Πάνω από τα 119 δολάρια ανεβαίνει το πετρέλαιο
Πάνω από τα 119 δολάρια το βαρέλι ενισχύθηκε την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο, επεκτείνοντας τα κέρδη των τελευταίων ημερών, εν μέσω ανησυχιών ότι η τροπική καταιγίδα Γκουστάβ θα πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.
27
Πάνω από τα 119 δολάρια ενισχύθηκε την Πέμπτη το αργό πετρέλαιο, επεκτείνοντας τα κέρδη των τελευταίων ημερών, εν μέσω ανησυχιών ότι η τροπική καταιγίδα Γκουστάβ θα πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.
Η τροπική καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τις αμερικανικές ακτές του Κόλπου του Μεξικού την Δευτέρα, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη θύελλα που θα απειλήσει τις αμερικανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή μετά την «Κατρίνα» και τη «Ρίτα» το 2005.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως περίπου το 85% της παράκτιας παραγωγής πετρελαίου και αερίου των ΗΠΑ να επηρεαστεί.
Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε έως 1,10 δολάρια ή 0,9% στα 119,25 δολάρια, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 118,80 δολάρια.
Το Μπρεντ κινήθηκε υψηλότερα έως και 1% στα 117,35 δολάρια, ενώ λίγο μετά τις 13:30 διαπραγματευόταν στα 116,74 δολάρια.
Έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, το πετρέλαιο είναι ακριβότερο κατά 66%, ενώ έναντι του ρεκόρ των 147,27 δολαρίων (της 11ης Ιουλίου) υποχωρεί κατά 19%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit

