Το σενάριο απώλειας ισχύος κινητήρων εξετάζει η έρευνα για την τραγωδία στη Μαδρίτη
Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης στρέφονται προς την πιθανότητα απώλειας ισχύος των κινητήρων του MD-82, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα El Pais.
91
Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης στρέφονται προς την πιθανότητα απώλειας ισχύος των κινητήρων του MD-82, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα El Pais.
Το γεγονός ότι το αεροπλάνο της Spanair διέσχισε υπερβολικά μεγάλη απόσταση στον διάδρομο απογείωσης πριν σηκωθεί, όπως φαίνεται από τις εικόνες του βίντεο της απογείωσης που καταγράφηκε από τις κάμερες του αεροδρομίου, κατευθύνει την έρευνα προς την υπόθεση ότι οι κινητήρες δεν είχαν την απαιτούμενη ισχύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον ισπανικό τύπο, το βίντεο του δυστυχήματος, που έχει κρατηθεί μυστικό, δείχνει ότι το αεροπλάνο διέτρεξε υπερβολικά μεγάλη απόσταση στην πίστα.
Η El Pais αναφέρει ότι το αεροπλάνο ξεπέρασε την απόσταση των 500 μέτρων που απαιτείται πριν από την απογείωση. Το βίντεο δείχνει επίσης ότι το ένα φτερό άγγιξε πρώτο το έδαφος και ότι το αεροπλάνο αναπήδησε έξι φορές στο έδαφος πριν εκραγεί.
Η εφημερίδα αναφέρεται στην πιθανότητα ένας από τους κινητήρες να αντιστράφηκε, γεγονός που εξηγεί γιατί το αεροπλάνο έκλινε προς τα δεξιά αμέσως μετά την απογείωση.
Η αντιστροφή του κινητήρα γίνεται κανονικά κατά τη διάρκεια της απογείωσης μέσω ενός υδραυλικού συστήματος που συνδέεται με τα φρένα του αεροπλάνου. Ο αέρας που εισέρχεται στην τουρμπίνα επιστρέφει προς τα εμπρός, επιτρέποντας το φρενάρισμα του αεροπλάνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η αντιστροφή αυτή «μπορεί να εξηγεί το γεγονός ότι το αεροπλάνο σηκώθηκε και μετά έγειρε προς τα δεξιά», σύμφωνα με μη κατονομαζόμενο μηχανικό αεροναυπηγικής που επικαλείται η εφημερίδα.
Όπως αναφέρουν πηγές της έρευνας, ο ένας από τους κινητήρες που βρέθηκε στα συντρίμμια του δυστυχήματος ήταν αντεστραμμένος. Μένει να εξακριβωθεί εάν ο κινητήρας βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση κατά την ώρα της απογείωσης ή εάν περιήλθε στην κατάσταση αυτή εξαιτίας του σοκ συντριβής.
Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι αναγνωρίστηκαν συνολικά 86 θύματα από την αεροπορική τραγωδία σε σύνολο 153.
«Έχουν αναγνωριστεί 86 θύματα, μένουν ακόμη 67 να αναγνωριστούν» δήλωσε ο Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στρατηγός Γρίβας: «Ό,τι αποφασίσετε, εδώ είναι εξησφαλισμένον»
- ‘Ανθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Ρουμανία, ενημερώθηκαν Μαξίμου και Υπουργεία
- Η μεγάλη τραγωδία του 1999 – Έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη
- Σικελία: Το Νισέμι «ταλαντεύεται» στον γκρεμό λόγω κατολίσθησης – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νότια Ιταλία
- Εικόνες από το τροχαίο στη Ρουμανία – Αμορφη μάζα το βαν με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ
- Καρμανιόλα ο δρόμος που σκοτώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
