Στη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη
Την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων, επεσήμανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά την Έκτακτη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με θέμα την κρίση στη Γεωργία.
Την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση κατόπιν των απαραίτητων διαπραγματεύσεων επεσήμανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά την Έκτακτη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με θέμα την κρίση στη Γεωργία.
Η ίδια υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της συνέχισης του διαλόγου μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας, «προκειμένου να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα», ενώ τόνισε ότι σταθερές αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αποτελούν ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και η μη προσφυγή στη βία.
Όπως τόνισε η κ. Μπακογιάννη η θέση της Ελλάδας είναι η μετάβαση από το «σημερινό στάδιο της κατάπαυσης του πυρός στο status quo ante, δηλαδή στην επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση».
Αυτό, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, θα αποτελέσει το απαραίτητο βήμα για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με σκοπό την οριστική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων.
«Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η εφαρμογή των συμπεφωνηθέντων, δηλαδή η εφαρμογή των έξι σημείων με τα οποία δεσμεύτηκαν και η Ρωσία και η Γεωργία και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων», τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Αναφορικά με την αποστολή 20 διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Νότια Οσετία, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «η Ελλάδα ως επόμενη προεδρία είναι έτοιμη να συμμετάσχει δραστήρια σε αυτή την υπόθεση».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59