43

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 15:20 το μεσημέρι της Τρίτης στο χωριό Λυκόστομο Ιωαννίνων και γρήγορα πήρε διαστάσεις, καθώς με δύο μέτωπα κατευθύνθηκε προς τα χωριά Κρανούλα και Περίβλεπτο.

Στο χωριό Λυκόστομο, η φωτιά απείλησε σπίτια, χωρίς, όμως, να προκληθούν ζημιές.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού γίνονταν ως τη δύση του ηλίου από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο «Έρικσον».

Η φωτιά έχει επεκταθεί και στο βουνό Μιτσικέλι.

Εν τω μεταξύ, τρία στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια έκαψε, πριν τεθεί υπό έλεγχο, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή στην Περιστερά Θεσσαλονίκης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δέκα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με είκοσι άνδρες, ενώ από αέρος επιχειρούσε ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή παραμένουν τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Ευβοίας (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου), Λέσβου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ