Kρίσιμη συνάντηση κτηνοτρόφων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Κρίσιμη συνάντηση έχουν την Τρίτη οι κτηνοτρόφοι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Κοντό, καταθέτοντάς του τις προτάσεις τους για το προς ψήφιση νομοσχέδιο. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα καθορίσουν και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων ενόψει της ΔΕΘ.
Κρίσιμη συνάντηση έχουν την Τρίτη οι κτηνοτρόφοι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρο Κοντό, καταθέτοντάς του τις προτάσεις τους για το προς ψήφιση νομοσχέδιο που αφορά την κτηνοτροφία. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα καθορίσουν και τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων ενόψει της ΔΕΘ.
«Βασικό μας αίτημα αποτελεί η λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, επισημαίνοντας ότι «η χρονιά που διανύουμε είναι η τρίτη κατά σειρά δύσκολη και ακόμη χειρότερη από τις προηγούμενες δύο, καθώς το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών σε συνδυασμό με την πίεση των τιμών του γάλακτος από τις γαλακτοβιομηχανίες, οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδήματος των παραγωγών».
Οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν από τον κ. Κοντό την επιδότησή τους ανά ζώο, με το ποσό των 50 ευρώ, καθώς και ταμειακές διευκολύνσεις, που αφορούν σε πρόωρη καταβολή και ολική εξόφληση κάποιων επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
Όσον αφορά στο κτηνοτροφικό νομοσχέδιο οι κτηνοτρόφοι ζητούν εκπροσώπηση μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ).
Διεκδικούν ακόμα μέρος της εισφοράς που καταβάλλουν οι γαλακτοπαραγωγοί υπέρ του ΕΛΟΓΑΚ να αποδίδεται στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει τη μείωση της εισφοράς από το 0,50% της ανά κιλό αξίας όλων των ειδών γάλακτος, που ίσχυε μέχρι σήμερα, στο 0,25%. Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν ένα ποσοστό της τάξης του 0,05%, προτείνοντας, αν κριθεί αναγκαίο, το τελικό ποσοστό της εισφοράς να διαμορφωθεί στο 0,30%.
Η περαιτέρω στάση των κτηνοτρόφων θα καθοριστεί στις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Ολομέλεια των προέδρων των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Ελλάδας. «Αν βρούμε σκληρή στάση είμαστε σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις ακόμα και κατά τις ημέρες λειτουργίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ.Καμπούρης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων