Νέα ανάκριση του Εχούντ Ολμέρτ για την υπόθεση δωροληψίας
Για τρίτη φορά ανακρίνεται από την αστυνομία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, μετά τις αποκαλύψεις για την ανάμιξή του σε σκάνδαλο διαφθοράς. Οι πιέσεις για παραίτηση του Ολμέρτ αυξάνουν όλο και περισσότερο ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
98
Για τρίτη φορά ανακρίνεται από την αστυνομία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, μετά τις αποκαλύψεις για την ανάμιξή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Στο μεταξύ αυξάνουν οι πιέσεις για παραίτηση Ολμέρτ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στα μέσα του Σεπτέμβρη για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.
Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τις κατηγορίες για δωροληψία από τον Αμερικανό επιχειρηματία, Μόρις Ταλάνσκι.
Στην κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας τόνισε ότι είχε προσφέρει δωρεές σε επιταγές στον Εχούντ Ολμέρτ, αλλά εκείνος ζητούσε τα χρήματα σε μετρητά.
Οι κατηγορίες αφορούν μια μεγάλη περίοδο που ξεκινά 13 χρόνια πριν την πρωθυπουργία του Ολμέρτ το 2006. Τότε ο Εχούντ Ολμέρτ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και υπουργός Εμπορίου.
Όπως μεταδίδει το BBC, o Ισραηλινός πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες όμως δήλωσε πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχτεί η εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βιολάντα: Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σημείο διαρροής προπανίου στο εργοστάσιο
- Ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν «με πρωτοφανές πλήγμα» – Και λέει ότι «θα αποτρέψει ίδρυση παλαιστινιακού κράτους»
- To Ιράν δημοσιεύει βίντεο επίδειξης δύναμης την ώρα που drone πετάει πάνω από το αεροπλανοφόρο
- Παρί – Ρεάλ Μαδρίτης 98-92: Έκαναν την έκπληξη οι Γάλλοι – Η βαθμολογία της Euroleague
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 28.01.2026]
- Διπλό στη Βρέμη για τη Χόφενχαϊμ (2-0), χωρίς νικητή το Ζανκτ Πάουλι – Λειψία (1-1)

