H Κίνα επενδύει στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες
Η Κίνα ξεκινά μια «στρατηγικής σημασίας» επένδυση στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατροφική ασφάλεια 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπροστά στην απειλή της κλιματικής αλλαγής και της συρρίκνωσης των αρόσιμων εκτάσεων.
36
Η Κίνα ξεκινά μια «στρατηγικής σημασίας» επένδυση στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατροφική ασφάλεια 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μπροστά στην απειλή της κλιματικής αλλαγής και της συρρίκνωσης των αρόσιμων εκτάσεων.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα σχέδια για την ανάπτυξη ποικιλιών υψηλής απόδοσης και ανθεκτικότητας ανακοινώθηκαν έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Ουέν Ζιαμπάο.
«Τα υπουργεία πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τη σημασία και τον χαρακτήρα επείγοντος αυτού του σημαντικού προγράμματος, να το βελτιώσουν περαιτέρω και να μη χάσουν χρόνο στην εφαρμογή τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία τα σχέδια χαρακτηρίζονται στρατηγικής σημασίας.
Η Κίνα είναι ήδη από τους μεγαλύτερους παραγωγούς γενετικά τροποποιημένου βαμβακιού και λαχανικών, όπως τομάτες και πιπεριές, ωστόσο δεν καλλιεργεί σε μεγάλη κλίμακα γενετικά τροποποιημένορύζι, καλαμπόκιή σόγια.
Ο πρωθυπουργός Ουέν τόνισε την περασμένη εβδομάδα στο επιτελείο του ότι η διατροφική ασφάλεια της χώρας θα εξελιχθεί σε μεγάλη πρόκληση τις επόμενες δεκαετίες λόγω της αστικοποίησης και της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με σχέδιο που ενέκρινε προ ημερών η κυβέρνηση, η παραγωγή σιτηρών πρέπει να έχει αυξηθεί πάνω από τους 500 εκατ. τόνους το χρόνο έως το 2010 και πάνω από τους 540 εκατ. τόνους έως το 2020.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι απαντά ΕΟΔΥ στον «πόλεμο» για το ξήλωμα της πικροδάφνης από τα σχολεία
- LIVE: ΑΕΚ – Μπανταλόνα
- Επιχείρηση της Τροχαίας στον Λυκαβηττό για αυτοσχέδιους αγώνες – Τρεις οδηγοί έκαναν drift
- Νέα φωτογραφία του Τραμπ με τον Ιησού να τον αγκαλιάζει – Τι έγραψε στο Truth Social
- Το Παρίσι λέει «ναι» στην πώληση του Παρκ ντε Πρενς στην Παρί ΣΖ
- ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί να απολύσει τον Τζερόμ Πάουελ από μέλος του ΔΣ της Fed
- Κέιτι Πέρι: Στο μικροσκόπιο των αρχών της Αυστραλίας μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
- Ο Λαπόρτα τα «χώνει» τώρα στην UEFA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-136x85.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442