Μέσα στον Ιούλιο η καταβολή αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες
Η καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους 350 εκατ.ευρώ, σε αγρότες των πυρόπληκτων νομών της χώρας θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλ.Κοντός. Ως το 2013 στους επτά πυρόπληκτους νομούς θα δοθούν 600 εκατ.ευρώ για ανασύσταση των δασών, όπως δήλωσε ο υπουργός.
Μέσα στον Ιούλιο θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες των πυρόπληκτων νομών της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλου σε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε ο κυβερνητικός απολογισμός των έργων στις καμένες περιοχές.
Ο κ. Κοντός ανέφερε ακόμη ότι για την ανασύσταση του γεωργικού και δασικού χώρου στους επτά πυρόπληκτους νομούς θα διατεθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ως το 2013, πόροι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ.Κιλτίδης, ανέφερε ότι όλες οι καμένες δασικές εκτάσεις κηρύχθηκαν αναδασωτέες και ότι είναι έτοιμες δεκάδες μελέτες για το έργο της ανασύστασης των δασών και κυρίως για την προστασία των καμένων περιοχών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων