Τρεις αστυνομικοί τραυματίες από πυρά χασισοκαλλιεργητών στην Κρήτη
Χασισοκαλλιεργητές κοντά στο χωριό Μαλάδες Ηρακλείου άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που ερευνούσαν για φυτεία, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις, τον ένα σοβαρά. Στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους συμμετέχουν ισχυρές ενισχύσεις από την Αθήνα με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ.
36
Χασισοκαλλιεργητές κοντά στο χωριό Μαλάδες Ηρακλείου άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών που ερευνούσαν για φυτεία, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις, τον ένα σοβαρά. Στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους συμμετέχουνισχυρές ενισχύσεις από τηνΑθήνα με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ.
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς από αγνώστους με όπλα μεγάλου διαμετρήματος, πιθανώς Καλάζνικοφ, στη διάρκεια έρευνας λίγοπριν τις 9το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ένας αστυνομικός έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι, ενώ δύο άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα στο πόδι και την πλάτη. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα, αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα αναχωρούν το βράδυ της Κυριακής για την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ευρεία επιχείρηση τύπου «Ζωνιανών» για τη σύλληψη των δραστών.
Οι δυνάμεις από την Αθήνα, με επικεφαλής τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Δημήτρη Μπουλούκο, αποτελούνται από ομάδες της ΕΚΑΜ και κλιμάκια από την εγκληματολογική υπηρεσία, τη δίωξη ναρκωτικών και το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
«Οι στυγνοί εκπρόσωποι του οργανωμένου εγκλήματος θα αντιληφθούν ότι το απόστημα της εγκληματικότητας στην Κρήτη έχει σπάσει. Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν» δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης».
»Το αίμα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπερασπίζονται υπό αντίξοες συνθήκες το κοινωνικό σύνολο και τη νομιμότητα, δεν πρόκειται να πάει χαμένο».
Hαυτοθυσία και αυταπάρνηση των αστυνομικών δεν αρκεί,σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΘ.Ρουσόπουλος. «Χρειάζεται να ενισχυθεί και από την ίδια την κοινωνία η προσπάθεια αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο», πρόσθεσε.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός που συνέβη με τον τραυματισμό των τριών συναδέλφων μας. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά έρχεται ένα τραγικό περιστατικό να αναδείξει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας αλλά και το πρόβλημα που επικρατεί στην Κρήτη εδώ και πολύ καιρό. Για μια ακόμα φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ζητάμε την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί», δήλωσε οπρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων του νομού Χανίων Ευτύχης Μαρκαντωνάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Πολύ σημαντικό για τον Τραμπ, η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος στην περιοχή
- Χονγκ Κονγκ: Εκλογές στη σκιά της πρόσφατης πολύνεκρης πυρκαγιάς
- Zootopia 2: Σινεμά στην Κίνα γέμισαν σκυλιά – Η πιο viral προβολή της χρονιάς
- Έρευνα: Χαρτογραφήθηκε εκτεταμένο ηφαιστειακό σύστημα στη Μήλο – Υδροθερμικά πεδία έως 230 μ.
- Βορίζια: Σαράντα ημέρες από το μακελειό – Σήμερα το μνημόσυνο του Φανούρη Καργάκη
- «Ολυμπιακός, o κορυφαίος ελληνικός σύλλογος»



