Έκτακτος δανεισμός 1 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ελλειμμάτων
Σε έκτακτο δανεισμό, ύψους 1 δισ. ευρώ, προχωρά το υπουργείο Οικονομίας για να καλύψει τα συνεχώς διευρυνόμενα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Στο σύνολο του 2008, ο κρατικός δανεισμός αναμένεται να ξεπεράσει τα 37 δισ. ευρώ.
Σε έκτακτο δανεισμό, ύψους 1 δισ. ευρώ, προχωρά το υπουργείο Οικονομίας για να καλύψει τα συνεχώς διευρυνόμενα ελλείμματα του προϋπολογισμού.
Αυτή την εβδομάδα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους θα εκδώσει πενταετές ομόλογο σε δολάρια, ύψους 1 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του προϋπολογισμού, μετά τη μεγάλη υστέρηση των εσόδων και την υπέρβαση των δαπανών στο πρώτο πεντάμηνο.
Η έκδοση του πενταετούς ομολόγου δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα δανεισμού που έχει ανακοινώσει το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι το Δημόσιο έπειτα από πολλά χρόνι, θα προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων σε δολάρια, λόγω των χαμηλών επιτοκίων που έχει ο δανεισμός στο πράσινο νόμισμα.
Στο σύνολο του 2008, ο κρατικός δανεισμός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 37 δισ. ευρώ, ποσό που ήταν η αρχική εκτίμηση για τις φετινές δανειακές ανάγκες του Δημοσίου.
Μόνο στο τρίτο τρίμηνο, ο δανεισμός θα φτάσει τα 5,5 δισ. ευρώ και συνολικά στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου τα 33 δισ. ευρώ, ενώ η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού, στο πρώτο πεντάμηνο του 2008, έχει ανέλθει στα 1,3 δισ. ευρώ.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.