27

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 4 δισ. δολάρια  ίσως εξαναγκαστεί να προχωρήσει η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, καθώς αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες σε επίπεδο τριμήνου για πρώτη φορά από το 1994, χρονιά σητν οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα νέα κεφάλαια θα αντληθούν, κατά πάσα πιθανότητα, μέσω πώλησης κοινών μετοχών, η οποία θα περιορίσει τα ποσοστά των υφιστάμενων μετόχων.

Όπως επισημαίνει η WSJ, το ποσό που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η Lehman υποδηλώνει ότι οι ζημίες της στο δεύτερο τρίμηνο ίσως ξεπεράσουν τα 300 εκατ. δολάρια (50-75 σεντς/μετοχή), τα οποία προβλέπουν ορισμένοι αναλυτές σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί κατά τη δημοσιοποίηση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Lehman, την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Ιουνίου.

Η Lehman είχε αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 6 δισ. δολάρια το 2007.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ