
Στην πυρά έριξαν 11 ηλικιωμένους «μάγους» στην Κένυα
Μνήμες Μεσαίωνα ξύπνησαν στη Κένυα, όταν κάτοικοι ενός χωριού έριξαν έντεκα συμπολίτες τους στην πυρά, κατηγορώντας τους ότι είναι μάγοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην αφρικανική χώρα. Τα θύματα ήταν ηλικίας 80 με 96 ετών.
98
Στην πυρά έριξαν έντεκα ηλικιωμένους στη δυτική Κένυα με την κατηγορία ότι έκαναν μάγια.
Κατά την Αστυνομία, οι χωρικοί είχαν συντάξει λίστα με τα ονόματα των θυμάτων, οκτώ γυναίκες και τρεις άνδρες, ηλικίας από 80 μέχρι 96 ετών.
Σύμφωνα με το BBC, ο όχλος έσυρε τους ηλικιωμένους έξω από τα σπίτια τους, τα οποία και έκαψε αμέσως μετά την επίθεση. Οι κάτοικοι της περιοχής δίστασαν να καταγγείλουν το περιστατικό, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν στη μαγεία.
Οι χωρικοί υποστηρίζουν ότι είχαν στοιχεία που μαρτυρούν ότι οι έντεκα άνθρωποι ήταν μάγοι. Όπως δήλωσαν στην αστυνομία, βρήκαν ένα βιβλίο σε σχολείο της περιοχής το οποίο είχε τον τίτλο «Συναντήσεις Μάγων» και το οποίο κατέγραφε λεπτομερώς ποιος θα ήταν το επόμενο θύμα των μάγων.
Οι συγγενείς των οικογενειών έχουν τραπεί σε φυγή φοβούμενοι για τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των χωρικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μενίδι: Η στιγμή της φονικής παράσυρσης της ηλικιωμένης από φορτηγό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά αξίας 2,5 εκατ. ευρώ
- Νέες, «τρομακτικές» φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον με ανήλικους
- Πρωτόγνωρα τοπία, προσκρούσεις μετεωριτών και μια απόκοσμη έκλειψη – Τι είδαν οι αστροναύτες του Artemis II
- ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-2: Αποδοκιμασίες για τους γηπεδούχους, νίκη-σωτηρίας οι φιλοξενούμενοι
- Προσοχή! Ανακαλείται παρτίδα βρεφικού γάλακτος – Ποιος ο λόγος
