
Έργα του Γιάννη Μόραλη ταξιδεύουν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ανδρου
Αφιερωμένη στον Γιάννη Μόραλη θα είναι η φετινή έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο. Η αναδρομική έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Ιουνίου.
91
Αφιερωμένη στον Γιάννη Μόραλη θα είναι η φετινή έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο. Η αναδρομική έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η έκθεση με τίτλο «Ι.Μόραλης. Μια ανίχνευση» περιλαμβάνει ελαιογραφίες, σχέδια και γλυπτά, τα οποία επέλεξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «πέρα από τη μεσογειακή ευαισθησία του και τις διαρκείς αναφορές στο ουμανιστικό αποθεματικό της παιδείας του, ο Ι.Μόραλης δεν παρέμεινε ζωγράφος του δικού του μόνο τόπου. Οι προτάσεις του ναι μεν αποτελούν σύνθεση του παλιού με το νέο, σηματοδοτούν όμως ένα δυναμικό άνοιγμα προς τις πρωτοποριακές ζυμώσεις του μεγάλου ρεύματος του μοντερνισμού. Ο εικαστικός του λόγος, επειδή ανταποκρίθηκε προφανώς στις απαιτήσεις του δικού του δημιουργικού χρόνου, τον ανέδειξε σε έναν από τους κορυφαίους δασκάλους του σύγχρονου εικονοποιητικού μας πολιτισμού».
Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Ιουνίου και θα πλαισιώνεται από προβολή ντοκιμαντέρ, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά, καθώς και την έκδοση ενός καταλόγου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 5,4%, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Υπάρχουν και κερδισμένοι στον πόλεμο στο Ιράν: Εταιρείες και τράπεζες είδαν την κρίση ως ευκαιρία
- «Chios Pass 2026» – «Kythira Pass 2026»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
- Εν αναμονή της απάντησης του Ιράν οι ΗΠΑ – Πάνω από 30 νεκροί στον Λίβανο και ισραηλινές επιδρομές στη Δ. Όχθη







