
Ομάδα «αφηνιασμένων» μακάκων θανατώνεται στο Γιβραλτάρ
Μια «συμμορία» 25 μαΐμούδων που έχει αναστατώσει τους κατοίκους και πολλούς τουρίστες στο Γιβραλτάρ αποφασίστηκε να θανατωθεί ως απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι καταφεύγει στην επιχείρηση ως ύστατη λύση.
36
Μια «συμμορία» 25 μαΐμούδων που έχει αναστατώσει τους κατοίκους και πολλούς τουρίστες στο Γιβραλτάρ αποφασίστηκε να θανατωθεί ως απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι καταφεύγει στην επιχείρηση ως ύστατη λύση.
Οι μακάκοι του Γιβραλτάρ, γνωστοί και ως πίθηκοι της Βερβερίας (της Μπαρμπαριάς, δηλαδή της βόρειας Αφρικής), είναι σημαντική τουριστική ατραξιόν στη βρετανική αποικία και οι κάτοικοι έχουν μάθει να συνυπάρχουν με τα ζώα.
Ωστόσο μια αγέλη φαίνεται ναέχει ξεφύγει από τον έλεγχο στο Κάταλαν Μπεϊ και το Σάντι Μπέι, δύο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
«Τα παιδιά φοβούνται, ο κόσμος δεν μπορεί να αφήνει τα παράθυρα ανοιχτά γιατί φοβούνται ότι θα τους κλέψουν οι μαϊμούδες, οι οποίες δαγκώνουν και μπορούν να μεταδώσουν σαλμονέλα ή ηπατίτιδα» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Έρνεστ Ντίτο.
Η θανάτωση των πιθήκων «ήταν η ύστατη λύση» τόνισε. Η επιχείρηση αναμένεται να είναι χρονοβόρα, καθώς οι επιθετικοί μακάκοι πρέπει να ξεγελαστούν να μπουν σε κλουβιά και να αναισθητοποιηθούν πριν τους γίνει η θανατηφόρος ένεση.
Όπως αναφέρει το Reuters, ηκυβέρνηση ξεκίνησε χρόνια πρόγραμμα ελέγχου των γεννήσεων των μακάκων πριν από περίπου έξι χρόνια, ωστόσο το σχέδιο αργεί να αποδώσει. Μετά τη θανάτωση των 25 ζώων ο συνολικός τους πληθυσμός στην αποικία θα είναι περίπου 200 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στα Σπάτα: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
- Αποκάλυψη στην Ισπανία για παίκτη που μίλησε ο Ομπράντοβιτς
- Μεξικό: Νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στις αρχές Ιουνίου – Η στιγμή που ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι της
- Από τον Πανιώνιο στην Ινδία ο Παύλος Δερμιτζάκης
- Αναταράξεις στο εμπόριο από τον δασμό 3 ευρώ – Τι θα κάνουν Shein και Temu
- Μαρκόπουλος: Πυρά στην «πολιτική χούλιγκαν» Κωνσταντοπούλου και στον Σαμαρά




