«Ναι» στην άμβλωση λένε οι Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα
Στηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα, απαντώντας σε ερωτήσεις για ζητήματα πίστης και ηθικής. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν αρνήθηκε να συμμετάσχει στο φόρουμ.
91
Στηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση οι υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και Μπάρακ Ομπάμα, απαντώντας σε ερωτήσεις για ζητήματα πίστης και ηθικής. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν αρνήθηκε να συμμετάσχει στο φόρουμ.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Mesiah College στην Πενσυλβάνια, όπου μάλιστα διεξάγεται η επόμενη αναμέτρηση στις 22 Απριλίου, και μεταδόθηκε απ ευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν αρνήθηκε να συμμετάσχει στο φόρουμ.
Οι δύο αντίπαλοι των Δημοκρατικών απάντησαν σε μία σειρά από ερωτήσεις ιερέων, παστόρων, ραβίνων και ιμάμηδων, «φλερτάροντας» με τις ψήφους των πιστών. Αλλωστε στην Πενσυλβάνια το 40% των κατοίκων είναι Καθολικοί.
Οι ερωτήσεις αφορούσαν ζητήματα πίστης και ηθικής, όπως την άμβλωση, την ευθανασία και τον ιό του Aids.
«Η δυναμική της ζωής ξεκινά με τη σύλληψη» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας πως «οι αμβλώσεις θα πρέπει να παραμείνουν νόμιμες».
Ωστόσο, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν ασφαλέστερες και να εφαρμόζονται σπάνια, ενώ ευχήθηκε οι γυναίκες να έχουν «άλλες λύσεις» αντί για την άμβλωση.
Όσον αφορά τη θρησκεία, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης ανέφερε πως συχνά έχει νοιώσει «την παρουσία του Θεού στη ζωή της».
Αλλά και ο Μπάρακ Ομπάμα τάχθηκε ξανά υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, υπερασπιζόμενος όμως και το δικαίωμα εκείνων που αντιτάσσονται στις αμβλώσεις να προσπαθούν να αλλάξουν τον νόμο.
Η «δύσκολη απόφαση» για την άμβλωση είναι ευθύνη των γυναικών, πρόσθεσε. Στην ερώτηση εάν η ζωή ξεκινά με τη σύλληψη, ο Μπ.Ομπάμα απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει διαμορφώσει οριστική άποψη για αυτό το θέμα.
Σε ερώτηση για τη θρησκεία, εξήγησε πως ο ίδιος προσπαθεί να είναι «το καλύτερο δυνατό όργανο της θέλησης του Θεού».
Ερωτηθέντες για την ευθανασία, οι δύο δημοκρατικοί υποψήφιοι τόνισαν πως μπορεί να αντιμετωπισθεί «μέσα από τον σεβασμό προς την απόφαση των οικογενειών», όπως είπε η Κλίντον, «για να δοθεί ανακούφιση σε έναν μεγάλο πόνο», όπως πρόσθεσε ο Ομπάμα.
Η Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε την κριτική της κατά των σχολίων του Μπάρακ Ομπάμα σχετικά με τους «πικραμένους» ανθρώπους στις μικρές πόλεις της Πενσυλβάνια που «κρατιούνται σφιχτά από τα όπλα και τη θρησκεία».
Η αντίπαλός του δήλωσε ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι «ελιτιστικός και εκτός πραγματικότητας».
Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει ήδη δηλώσει ότι μετανιώνει για τα σχόλια αυτά, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν. Τόνισε όμως ότι περίμενε την κριτική από τον Τζον ΜακΚέιν, αλλά όχι από την Χίλαρι Κλίντον.
Σε εφημερίδα της Βορείου Καρολίνας δήλωσε πάντως ότι «η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που έχουν δει τη ζωή τους να ανατρέπεται εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων είναι απογοητευμένοι και δικαίως».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, αλλά παραμένουμε «με το δάχτυλο στη σκανδάλη»
- Live η βαθμολογία της League Phase του Champions League
- Streets of Minneapolis: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν για τα θύματα της ICE και τον κόσμο που αντιστέκεται
- LIVE: Κλάμπ Μπριζ – Μαρσέιγ
- LIVE: Η τελευταία αγωνιστική της League Phase του Champions League
- LIVE: Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Αταλάντα

