
Η Κομισιόν υιοθετεί περιβαλλοντικό σχέδιο δράσης για τη Μεσόγειο
Σχέδιο δράσης για την απορρύπανση του νοτίου τμήματος της Μεσογείου μέχρι το 2020 υιοθέτησε η Κομισιόν, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δις. ευρώ. Στο στόχαστρο της Επιτροπής μπαίνουν, μεταξύ άλλων, τα βιομηχανικά απόβλητα και τα απορρίματα.
98
Σχέδιο δράσης για την απορρύπανση του νοτίου τμήματος της Μεσογείου μέχρι το 2020υιοθέτησε η Κομισιόν, συνολικού προϋπολογισμού 2,1δις. ευρώ. Στο στόχαστρο της Επιτροπής μπαίνουν, μεταξύ άλλων, τα βιομηχανικά απόβλητα και τα απορρίματα.
Όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η Κομισιόν δεν μπήκε στη διαδικασία να αναμείνει μέχρι τις 13 Ιουλίου για την εκπόνηση του περιβαλλοντικού σχεδίου δράσης του Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο της πρότασης για τη Μεσογειακή Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου, η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ.
Με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η Κομισιόν παρουσίασε μια μελέτη, η οποία προβλέπει 44 σχέδια δράσης σε οχτώ χώρες.
Πρόκειται για την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Τυνησία, τη Συρία, τον Λίβανο, το Μαρόκο και το Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Νεκρή εντοπίστηκε 62χρονη στο Λουτράκι – Την αναζητούσε η οικογένεια της
- Συνεχίζεται το θρίλερ: Η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα των playout της Super League (pic)
- Τι κάνει τους Ευρωπαίους να νιώθουν περήφανοι για τη χώρα τους; Σε τι προηγούνται οι Έλληνες
- Παρίστανε τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Τους αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά
- Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 3-0: Στο «κυνήγι» της Άρσεναλ με «τριάρα» οι «Πολίτες»
- Γιατί όλο και περισσότεροι τουρίστες στρέφονται προς τα ψυχρά κλίματα αυτό το καλοκαίρι


