
Την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία με την ΠΓΔΜ έως το Δεκέμβριο εκφράζει η Ντ.Μπακογιάννη
Την ελπίδα να υπάρξει λύση έως το Δεκέμβριο στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ εκφράζει η Ντ.Μπακογιάννη, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα επιθυμεί λύση βιώσιμη, πρακτική και λειτουργική. Η ΥΠΕΞ σπεύδει πάντως να τονίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ασκεί μονοθεματική εξωτερική πολιτική.
30
Την ελπίδα να υπάρξει λύση έως το Δεκέμβριο στο θέμα της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ εκφράζει η υπουργός Εξωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι η Αθήνα επιθυμεί λύση βιώσιμη, πρακτική και λειτουργική.
Μιλώντας στα Νέα της Δευτέρας, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε κάθε περίπτωση όμως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις θέσεις μας με την ίδια σαφήνεια και θα πορευθεί με την ίδια αποφασιστικότητα.
» Θυμίζω ότι το βέτο, είτε στο ΝΑΤΟ είτε στην ΕΕ, δεν είναι επ ουδενί αυτοσκοπός. Στόχος μας είναι μια κοινά αποδεκτή, βιώσιμη, λύση χωρίς νικητές και ηττημένους.»
Η Ντόρα Μπακογιάννη σπεύδει πάντως να τονίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να ασκεί μονοθεματική εξωτερική πολιτική, υπενθυμίζοντας ότι στις Βρυξέλλες, στο Κόσοβο, στη Σερβία, στα ελληνοτουρκικά και στην Κύπρο οι εξελίξεις τρέχουν και η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστεί.
«Είμαι αρκετά παλιά στην πολιτική για να ξέρω ότι η ατζέντα της επικαιρότητας διαμορφώνεται από την ίδια την κοινωνία. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, έχουν προβλήματα και ανάγκες. Ο πολιτικός που θα υποτιμήσει τους φόβους και τις ελπίδες των Ελλήνων θα το πληρώσει πολύ ακριβά» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»


