Στην προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Πάσχα προχωρά και φέτος ο ΟΑΕΔ. Η προπληρωμή θα αρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Απριλίου.
Οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ άνεργοι δικαιούνται ολόκληρο το δώρο του Πάσχα, εφόσον λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας για 3 μήνες μέσα στη χρονική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 30ή Απριλίου.
Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο της τακτικής επιδότησης δικαιούνται: με 1 μήνα τακτικής επιδότησης ποσό ίσο με 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας και με 2 μήνες τακτικής επιδότησης ποσό ίσο με 6 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.
Τακτικό επίδομα ανεργίας λαμβάνουν οι μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και έχουν ασφαλιστεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα ή και εποχικά αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.
Για ορισμένες κατηγορίες (όπως για αλιεργάτες) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.