Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
Ακαρπη απέβη και η νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) του 2008. Τα συνδικάτα προειδοποιούν με συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει ουσιαστικά βελτιωμένη πρόταση.
28
Ακαρπη απέβη και η νέα συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΕΕ) του 2008. Τα συνδικάτα προειδοποιούν με συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει ουσιαστικά βελτιωμένη πρόταση.
Κατά τη νέα συνάντηση η ΓΣΕΕ απέρριψε «άμεσα και κατηγορηματικά» πρόταση για αυξήσεις 3% από 1/1/2008, 3% από 1/9/2008 και 4,5% από 1/5/2009.
«Η εμμονή των εργοδοτών σε ποσοστά αύξησης στα όρια του πληθωρισμού είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και απαιτήσεις των εργαζομένων» τονίζει η Συνομοσπονδία και προσθέτει:
«Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, έχουν μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη μισθών και ημερομισθίων (που είναι απ΄τους χαμηλότερους στην ΕΕ) γι αυτό και απαιτούμε ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις».
«Η ΓΣΕΕ συνεχίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το μέγα θέμα του Ασφαλιστικού, εντάσσει σ΄αυτές το αίτημα για ικανοποιητική ΕΓΣΣΕ και απαιτεί από τους εργοδότες να προσέλθουν με ουσιαστικά βελτιωμένη πρόταση, διαφορετικά ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού στους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442