Ανθρώπινη αλυσίδα από χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στη Γάζα θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό των συνόρων από το Ισραήλ. Η συμβολική εκδήλωση ήταν ειρηνική, όμως λίγο αργότερα ένας μικρός Ισραηλινός τραυματίστηκε από παλαιστινιακή ρουκέτα στην πόλη Σντερότ.
30
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι -κυρίως γυναίκες και παιδιά- σχημάτισαν τη Δευτέρα ανθρώπινη αλυσίδα στη Λωρίδα της Γάζας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν στην απόφαση αποκλεισμού των συνόρων από το Ισραήλ.
Από την πλευρά της, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει παραβίαση των συνόρων.
«Η Χαμάς πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν γραμμές που δεν μπορεί να περάσει. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε αναγκαίο μέσο για να εμποδίσουμε την είσοδο στο έδαφός μας» τόνισε ο υφυπουργός Αμυνας Μάταν Βιλνάι.
Οι ισραηλινές Αρχές φοβήθηκαν ότι η ανθρώπινη αλυσίδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πορεία προς το ισραηλινό έδαφος. Τελικώς η συμβολική εκδήλωση ήταν ειρηνική.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζελφελντ είχε, πάντως, δηλώσει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε συναγερμό. «Έχουμε αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις στο νότιο Ισραήλ, οι οποίες βρίσκονται υπό στρατιωτική επιτήρηση και είναι έτοιμες για κάθε πιθανότητα» εξήγησε.
Χθες βράδυ με κοινή τους ανακοίνωση οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας Τζίπι Λίβνι και Εχούντ Μπαράκ αντίστοιχα είχαν ξεκαθαρίσει ότι το Ισραήλ θεωρεί τη Χαμάς μόνη υπεύθυνη για τις επιπτώσεις της διαδήλωσης.
Ωστόσο, οι ίδιοι οι διοργανωτές της διαδήλωσης είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραβιάσουν τα σύνορα και ότι η όλη πρωτοβουλία έχει ειρηνικό χαρακτήρα.
Εν τω μεταξύ, ένας μικρός Ισραηλινός τραυματίστηκε τη Δευτέρα από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας και έπληξε την πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ.
«Το παιδί τραυματίστηκε από θραύσματα του πυραύλου και διακομίστηκε στο νοσοκομείο» ανακοίνωσε ο αστυνομικός διοικητής, αρμόδιος για το νότιο Ισραήλ, Ούρι Μπάρλεβ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι τη Δευτέρα εκτοξεύθηκαν συνολικά πέντε πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτούς ο ένας έπεσε σε παλαιστινιακό έδαφος, ο άλλος σε ακατοίκητη περιοχή και οι υπόλοιποι τρεις στην πόλη Σντερότ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- NBA: Σπουδαία νίκη των Σπερς (99-111) – Διασυρμός για τους Λέικερς στο Κλίβελαντ (99-129)
- Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο 48χρονος με βαρύ ποινικό παρελθόν
- Ένα χρόνο μετά την DeepSeek, η Κίνα έχει κάνει άλματα στην ΑΙ
- Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Επιστρέφουν δύο από τους τρεις τραυματίες – Τι είπε η ελληνίδα πρέσβειρα [βίντεο]
- Γιάννης Μπουτέας: Πέθανε ο εικαστικός καλλιτέχνης – Έργο του στο Μετρό Κεραμεικός
- Ρωσία: Στα σκαριά μεγάλο deal της πετρελαϊκής Lukoil με αμερικανική εταιρεία