
Στην ταινία «Frozen River» το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ του Σάντανς
Η ταινία Frozen River για την λαθραία μεταφορά μεταναστών στις ΗΠΑ ήταν η ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σάντανς. Βραβείο καλύτερου αμερικανικού ντοκιμαντέρ κέρδισε το Trouble the Water με θέμα τις συνέπειες του τυφώνα Κατρίνα.
91
Η ταινία Frozen River για την λαθραία μεταφορά μεταναστών στις ΗΠΑ ήταν η ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σάντανς.
Ο Κουέντιν Ταραντίνο, μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, δήλωσε ότι το φιλμ που έγραψε και σκηνοθέτησε η Κόρτνι Χαντ «ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θρίλερ που θα δω αυτή τη χρονιά».
Το ντοκιμαντέρ Trouble the Water των Τία Λέσιν και Καρλ Ντίαλ που ασχολείται με τα επακόλουθα του τυφώνα Κατρίνα, κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ.
Τα βραβεία του κοινού πήγαν στο δράμα The Wackness με πρωταγωνιστή τον Σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ. Η ταινία εξετάζει τη σχέση ενός έφηβου μικροεμπόρου ναρκωτικών και του ψυχιάτρου του που καπνίζει μαριχουάνα.
Το βραβείο κοινού για καλύτερο αμερικανικό ντοκιμαντέρ κέρδισε το περιβαλλοντικό φιλμ Fields of Fuel.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)




