Η κρίση στον Ολυμπιακό δεν δείχνει να έχει τέλος και ο ΠΑΟΚ έσπευσε να τον ...σπρώξει προς τον γκρεμό. Οι θεσσαλονικείς με εκπληκτική εμφάνιση και σημαντικότατες βοήθειες από τον 35άχρονο Νίκο Κούβελα επιβλήθηκαν με 81-80 των ερυθρολεύκων στο κλειστό της Πυλαίας και έφτασαν στην έκτη νίκη τους στην Α1.
Η κρίση στον Ολυμπιακό δεν δείχνει να έχει τέλος και ο ΠΑΟΚ έσπευσε να τον …σπρώξει προς τον γκρεμό. Οι θεσσαλονικείς με εκπληκτική εμφάνιση και σημαντικότατες βοήθειες από τον 35άχρονο Νίκο Κούβελα επιβλήθηκαν με 81-80 των ερυθρολεύκων στο κλειστό της Πυλαίας και έφτασαν στην έκτη νίκη τους στην Α1.
Αντίθετα, αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Πίνι Γκέρσον να απομακρύνεται απ` την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, ενώ πλέον νιώθει πολύ ζεστή την ανάσα του Αρη.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση θέλοντας να αφήσει πίσω του τις κακές εμφανίσεις αλλά ο Ντιαρά και η ευστοχία του από την γραμμή των 6 και 25, δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Γκέρσον να ξεφύγει. Μάλιστα οι γηπεδούχοι, ανεβάζοντας την απόδοσή τους κατάφεραν να προηγηθούν με 21-19 στο πρώτο δεκάλεπτο και 43-33 στο ημίχρονο.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά 15 πόντων (50-35) αλλά οι φιλοξενούμενοι, που είχαν τον Μαρκ Τζάκσον σε εξαιρετική ημέρα (33 πόντοι) κατάφεραν με επιμέρους σκορ 10-2 να μειώσουν σε 52-45 στο 27΄ για να κλείσει το δεκάλεπτο με 58-52 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 60-60 7’ πριν το τέλος του αγώνα όμως ο εξαιρετικός Νίκος Κούβελας που σημείωσε 21 πόντους (είχε βάλει 20 στα προηγούμενα 13 ματς του πρώτου γύρου), και η ψυχραιμία του Δημήτρη Βεργίνη διαμόρφωσαν το τελικό 81-80.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.