Ενδιαφέρον του NYSE Euronext για την ΕΧΑΕ
Στόχο εξαγοράς του NYSE Euronext μπορεί να αποτελέσει η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια, σύμφωνα με δηλώσεις του υποδιευθυντή του χρηματιστηρίου Ζαν-Φρανσουά Τεοντόρ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου στο Νταβός.
27
Στόχο εξαγοράς του NYSE Euronext μπορεί να αποτελέσει η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια, όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής του χρηματιστηρίου Ζαν-Φρανσουά Τεοντόρ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου στο Νταβός.
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας του NYSE Euronext είπε ότι το χρηματιστήριο αναζητεί στόχους εξαγοράς για να επεκτείνει την δραστηριότητά του στην ανατολική και τη νότια Ευρώπη.
«Ψάχνουμε τρόπους για να επεκταθούμε στην ανατολική Ευρώπη» ανέφερε.
Τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βαρσοβίας είναι πιθανοί στόχοι εξαγοράς, «αν και προς το παρόν, δεν υπάρχει απόφαση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το πολωνικό χρηματιστήριο ήδη χρησιμοποιεί τα ίδια με το NYSE Euronext συστήματα λειτουργίας.
Στον απόηχο των δηλώσεων του Ζαν-Φρανσουά Τεοντόρ, η μετοχή της ΕΧΑΕ έκλεισε την Παρασκευή με κέρδη 12,50% στα 22,50 ευρώ, ενώ ενδοσυνεδριακά κέρδισε έως και 18%.
Ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε ότι η ΕΧΑΕ συζητά με πολλά χρηματιστήρια, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο εξαγοράς της ΕΧΑΕ, είπε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση και ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής βολιδοσκόπηση.
Το NYSE Euronext προήλθε από την εξαγορά του Euronext από το NYSE Group τον Απρίλιο του 2007, ελέγχει επτά αγορές σε ΗΠΑ και ΕΕ και πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά του American Stock Exchange έναντι 260 εκατ. δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κερασάκι στην τούρτα είναι ο Παναγόπουλος;


