Μεσολάβηση Σαρκοζί για την απελευθέρωση της Μπετανκούρ προτείνει η Κολομβία
Η κολομβιανή κυβέρνηση πρόκειται να προτείνει στον Νικολά Σαρκοζί να μετάσχει σε σύνοδο με τους αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση, μεταξύ άλλων, της Ινγκρίντ Μπετανκούρ. Τη «μελετά» η γαλλική προεδρία.
95
Η κυβέρνηση της Κολομβίας πρόκειται να προτείνει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να μετάσχει σε σύνοδο με τους αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων, μεταξύ των οποίων και η γαλλοκολομβιανή Ινγκρίντ Μπετανκούρ.
Την ανακοίνωση έκανε ο Μαουρίτσιο Λιντζάνο, μέλος της επιτροπής του Κογκρέσου για την ειρήνη. Ο Μ.Λιντζάνο ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση κοινοποιήθηκε από τον Κολομβιανό πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε στα μέλη της επιτροπής του Κογκρέσου για την ειρήνη.
Όπως ακόμη έγινε γνωστό, ο ύπατος επίτροπος της Κολομβίας για την ειρήνη, Λουίς Κάρλος Ρεστρέπο, επρόκειτο να αναχωρήσει για το Παρίσι ώστε να παρουσιάσει την πρόταση και στον ίδιο τον πρόεδρο της Γαλλίας.
Η Ινγκρίντ Μπετανκούρ και οι άλλοι όμηροι κρατούνται από το 2002.
Πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Κολομβίας αποφάσισε να διακόψει το διαμεσολαβητικό ρόλο του προέδρου της Βενεζουέλας Λύγο Τσάβες με τους αντάρτες του FARC. Οι συνομιλίες μεταξύ FARC και κολομβιανής κυβέρνησης κατέληξαν σε αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ, πηγή της γαλλικής προεδρίας που συνοδεύει τον Ν.Σαρκοζί στην Αλγερία ανέφερε ότι η προεδρία μελετά την πρόταση και ότι απαιτεί κάποια περίσκεψη» για να προσθέσει ότι «χρειάζεται χρόνος περισυλλογής για να διαπιστωθεί ποια είναι η καλύτερη στρατηγική».
«Δεν σπεύδει ο πρόεδρος σε κάθε πόρτα που άνοιγε», συνέχισε η πηγή προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος «δεν νοιώθει στην υπόθεση αυτή να γίνεται ενεργούμενο του οποιουδήποτε» για να καταλήξει ότι «ο πρόεδρος θέλει να είναι πρωτίστως χρήσιμος και προτεραιότητά του αποτελεί η απελευθέρωση της κυρίας Ινγκρίντ Μπετανκούρ κι άλλων ομήρων».
Από την πλευρά της, η Μελανί Ντελουά, κόρη της Γαλλοκολομβιανής της Ι.Μπετανκούρ δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 πως η πρόσκληση προς τον Ν.Σαρκοζί είναι ένα «πολύ καλό νέο», σε περίπτωση που η «κολομβιανή κυβέρνηση είναι πραγματικά έτοιμη να ξεκινήσει τις απευθείας διαπραγματεύσεις με το FARC».Πρόσθεσε ακόμη ότι οι εικόνες της μητέρας της που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα «πρόκειται να επιταχύνουν τα πράγματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο – Αναζητείται ο δράστης
- Νέα δεδομένα για τον Πίτερς: «Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την πλευρά του…»
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442