
Εκδήλωση αφιερωμένη στο Νίκο Κούρκουλο στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στον Νίκο Κούρκουλο, τον ηθοποιό «που ενσάρκωσε το πρότυπο του λαϊκού άνδρα και σημάδεψε το θέατρο και τον κινηματογράφο με τις μεστές ερμηνείες του», όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ήταν αφιερωμένη η τιμητική εκδήλωση του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
38
Στον Νίκο Κούρκουλο, τον ηθοποιό «που ενσάρκωσε το πρότυπο του λαϊκού άνδρα και σημάδεψε το θέατρο και τον κινηματογράφο με τις μεστές ερμηνείες του, που δεν φοβήθηκε τους μεγάλους ρόλους και κέρδισε την αθανασία με το χειροκρότημα όλων», όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ήταν αφιερωμένη η τιμητική εκδήλωση του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου απένειμε, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον», τον Χρυσό Αλέξανδρο στη μνήμη του ηθοποιού. Το βραβείο παρέλαβε ο γιός του Νίκου Κούρκουλου, Αλκης. Την απονομή έκανε ο Ελληνοαμερικανός παραγωγός, επικεφαλής της εταιρείας FOX, Τζιμ Γιαννόπουλος.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Αλκης Κούρκουλος ευχαρίστησε και είπε: «Εύχομαι στο μέλλον να παραλαμβάνουν τα βραβεία στα χέρια τους οι τιμώμενοι κι όχι οι απόγονοι τους».
Παρούσα στην αίθουσα ήταν η σύντροφος του Νίκου Κούρκουλου Μαριάνα Λάτση συνοδευόμενη απ τον σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο και τον σκηνοθέτη Διαγόρα Χρονόπουλο.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, οι υφυπουργοί Αθλητισμού και Ανάπτυξης Γ.Ιωαννίδης και Στ.Καλαφάτης, βουλευτές, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη Οι αδίστακτοι,στην οποία ο Νίκος Κούρκουλος ως πρωταγωνιστής είχε βραβευθεί το 1965 από την 6η διοργάνωση (Εβδομάδα) του Φεστιβαλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έντι Μέρφι: Συγκίνηση και αποθέωση σε μια βραδιά-ορόσημο για την καριέρα του
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν καταφέρνει να σκοράρει σε τετ α τετ ο Ελ Κααμπί (vid)
- Φωτιά στη Σκιάθο: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο πευκοδάσος
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σπουδαία απόκρουση του Τζολάκη σε σουτ του Ταμπόρδα (vid)
- Λέσβος: Σε τροχιά σύγκρουσης οι κτηνοτρόφοι στον Μεσότοπο – «Δεν δεχόμαστε να πίνουμε νερό με το αίμα των σφαγμένων ζώων μας»
- Νίκολιτς: «Να απολαύσουμε τη στιγμή, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα»



