88

Απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 72 ετών ο Τζίμης Μακούλης, ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του είχε δώσει το στίγμα του στην ελληνική μουσική σκηνή και είχε γοητεύσει με το ταλέντο και τη φωνή του.

Ο Τζίμης Μακούλης ο οποίος πρόσφατα υπoβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, πέθανε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Ο τραγουδιστής έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα στο μουσικό θέατρο το 1948 τραγουδώντας έργα Ελλήνων συνθετών όπως ο Θεοφανίδης και ο Ιακωβίδης. Τότε ήταν που γνώρισε τις πρώτες του επιτυχίες και άρχισε να αποτελεί εκπρόσωπο του ελαφρού τραγουδιού.

Η φήμη του πολλές φορές ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας καθώς ξένοι καλλιτέχνες αναγνώρισαν τις ικανότητες και το ταλέντο του με αποτέλεσμα να κάνει μεγάλες επιτυχίες και τα τραγούδια του να γίνουν ευρέως γνωστά. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με τα πιο μεγάλα ονόματα της εποχής. Το 1961 μάλιστα εκπροσώπησε την Αυστρία στη Γιουροβίζιον.

Ο Τζίμης Μακούλης είχε παίξει στο παρελθόν το ρόλο του συνθέτη αλλά και του στιχουργού. Ανάμεσα στις επιτυχίες που ερμήνευσε συγκαταλέγονται και τα τραγούδια: «Ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά», «Βίρα τις άγκυρες», «Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ» και «Είσαι ένας άγγελος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ