Έναν 39χρονο, που θεωρείται ως ο βασικός «εισπράκτορας» συμμορίας που εκβίαζε καταστηματάρχες σε Χαϊδάρι, Κηφισιά και κέντρο Αθηνών, συγκεντρώνοντας υψηλά χρηματικά ποσά για την παροχή υπηρεσιών «προστασίας», συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.
Στον 13ο ανακριτή Αθηνών οδηγείται τη Δευτέρα ένας 39χρονος, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός «εισπράκτορας» συμμορίας εκβιαστών της δυτικής Αττικής.
Ο 39χρονος συνελήφθη το Σάββατο από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ως μέλος της ομάδας που εισπράττει σημαντικά για την παροχή «προστασίας» στις περιοχές Χαϊδαρίου, Κηφισιάς και στο κέντρο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η ομάδα εισέπραττε από 50 έως 250 ευρώ από τους καταστηματάρχες τους οποίους εκβίαζε.
Ο 39χρονος εδώ και περίπου τρεις μήνες πήγαινε στα καταστήματα κάθε Παρασκευή με μοτοσικλέτα ή ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, εισέπραττε τα χρήματα και στη συνέχεια έφευγε, οδηγώντας με τρόπο επικίνδυνο, για να ξεφεύγει από τυχόν παρακολούθηση.
Από την αστυνομία θεωρείται ο τελευταίος «εισπράκτορας» της ομάδας μετά τις δολοφονίες των Αριστείδη Λακιώτη, Ιωάννη Γαβάκη και Γεωργίου Παπαδάτου.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα αναδιπλούμενο στιλέτο και μικροποσότητα ναρκωτικών.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.