Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια εκφράζει η Αλέκα Παπαρήγα
Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και προβληματισμό για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα. Η ίδια συνέδεσε τις εξελίξεις στο όνομα με την πολιτική των ΗΠΑ και προέβλεψε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις προς την Αθήνα.
30
Ανησυχία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και προβληματισμό για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα. Η ίδια συνέδεσε τις εξελίξεις στο όνομα με την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και την πίεση για ανεξάρτητο Κόσοβο.
Καθοριστικός παράγοντας για τις εξελίξεις στην περιοχή, είπε η ίδια, είναι οι ΗΠΑ καθώς επείγονται για τις εξελίξεις με το βλέμμα στραμμένο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008, όπου προωθούν τη διεύρυνση με την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Κροατία.
Η ίδια προέβλεψε μάλιστα ότι οι πιέσεις προς την Αθήνα όσο θα πλησιάζει ο Απρίλιος του 2008 θα ενταθούν.
Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η γγ τόνισε ότιοι μέχρι τώρα προτάσεις του Μ.Νίμιτς ως μεσολαβητή του ΟΗΕ, αντί να οδηγούν σε μια διευθέτηση, κρατούν το ζήτημα ουσιαστικά ανοιχτό και σε κάθε είδους ιμπεριαλιστική παρέμβαση.
«Η υποκρισία των ΗΠΑ φαίνεται και από το γεγονός, ότι ενώ αναγνώρισε μονομερώς τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα τώρα παρουσιάζονται ως πρεσβευτές καλής θελήσεως για να βρεθεί λύση στο όνομα»
Ακόμα κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, να επιμείνει στη διατήρηση των συνόρων και να μην αποδεχθεί καμμία ενέργεια μονομερούς αναγνώρισης από την ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γλυφάδα: 11 ημέρες νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαΐτειο ο 46χρονος που σκότωσε μάνα και πατέρα
- Lost & Found: Μια παράσταση για την ελευθερία της μετανάστευσης στο Altera Pars
- Σέρρες: «Υπουργείο Παιδείας και Περιφερειακή Διεύθυνση γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα» για την καθηγήτρια
- Καιρός: Έρχονται ακόμη δύο κύματα κακοκαιρίας μέσα στην εβδομάδα – Red code για έντονα φαινόμενα σήμερα στην Κρήτη
- Αρκάς: Το αυγό του φιδιού
- Οι μικρές στιγμές που κρατούν «ζωντανές» τις σχέσεις