91

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς περνάει πίσω από τις σκηνοθετικές κάμερες με τα γυρίσματα της «Κάρμεν», η οποία όμως θα έχει χαρούμενο και όχι δραματικό τέλος. Λέει ότι θα πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με πρωταγωνίστριες κορίτσια από τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο συνθέτης μίλησε για αυτή τη «νέα αρχή». «Όλα άρχισαν ένα βράδυ στο μπαρ του Εθνικού Θεάτρου στο Σαράγεβο. Κάθονταν οι άνθρωποι και έπιναν ακούγοντας την Κάρμεν- τη γνωστή όπερα του Μπιζέ. Σκέφτηκα, τι θα γινόταν αν έφερνα εδώ τους δικούς μου τσιγγάνους μουσικούς; Θα τους άρεσε που την πληρώνει στο τέλος η Τσιγγάνα; Όχι βέβαια. Είναι αισιόδοξοι άνθρωποι. Έτσι είπα να γράψω τη δική μου» δήλωσε ο Μπρέγκοβιτς.

Ο συνθέτης δήλωσε ότι η δική του Κάρμεν θα είναι μια αληθινή, βαλκανική ιστορία με πρωταγωνιστές κορίτσια από την ανατολική Ευρώπη.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του (στις 28 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στο θέατρο Πέτρας), ο Γκ.Μπρέγκοβιτς θα μεταβεί στην πατρίδα του για να γράψει το σενάριο και να αναζητήσει πρωταγωνιστές για την ιστορία του.

Ο συνθέτης δεν είναι άγνωστος στο σινεμά. Έχει γράψει άλλωστε τη μουσική για αρκετές ταινίες, ανάμεσά τους τα σάουντρακ του Underground και το Arizona Dream του Εμίρ Κουστουρίτσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ