Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
weather-icon 34o
Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης έλαβε ο Κ.Καραμανλής

Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης έλαβε ο Κ.Καραμανλής

Μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ (έλαβε ποσοστό 41,8% και 152 έδρες), ο Κώστας Καραμανλής έλαβε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Δευτέρας.
Διαβάστε τις απόψεις των αναγνωστών...

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ (έλαβε ποσοστό 41,8% και 152 έδρες), ο Κώστας Καραμανλής έλαβε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύνθεση της νέας Βουλής. Όπως δήλωσε η κ. Μπενάκη, στη νέα Βουλή η ΝΔ θα έχει 152 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 102, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 14 και ο ΛΑΟΣ 10 έδρες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, η νέα κοινοβουλευτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου. 

Εν συνεχεία, ο Κ.Καραμανλής μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης μας ευθύνης. Οφείλουμε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες -ό,τι κι αν ψήφισαν- να προχωρήσουμε γρήγορα, να προχωρήσουμε αποφασιστικά. Να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Αυτή την εντολή μας ανέθεσαν οι πολίτες και αυτή είναι η δέσμευσή μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη και η ορκωμοσία θα γίνει το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι ανανεωμένο και πιθανότατα μικρότερο, σε σύγκριση με το σχήμα που προέκυψε από τις εκλογές του 2004.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα ενσωματωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, το Αιγαίου στο Ναυτιλίας, ενώ η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο ενοποίησης του υπουργείου Μεταφορών με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον διαχωρισμό των υπηρεσιών για το περιβάλλον σε αυτόνομο υπουργείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.Καραμανλής προτίθεται να ανανεώσει την κυβέρνησή του σε πρόσωπα.

* Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Κώστα Καραμανλή για την επανεκλογή του έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το Μαϊάμι. Ακόμη, τα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον πρωθυπουργό για την επανεκλογή του εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026
Cookies