Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρ.Γκέιτς άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, από αυτές που ανακοίνωσε ο Τζ.Μπους. Ο Ρ.Γκέιτς είπε ότι οι 160.000 στρατιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 100.000 μέχρι το τέλος του 2008.
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, από αυτές που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους. Ο Ρ.Γκέιτς είπε ότι οι 160.000 στρατιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν τους 100.000 μέχρι το τέλος του 2008.
Πάντως και ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας άφησε να εννοηθεί ότι η μείωση των στρατευμάτων θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της επιχείρησης στο Ιράκ.
«Μία από τις θλιβερές πλευρές του πολέμου είναι ότι δεν υπάρχει σενάριο. Αυτή η ιστορία δεν έχει γραφτεί ακόμα. Και ο εχθρός έχει λόγο» δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ο Ρ.Γκέιτς.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας έγιναν την ώρα που έκθεση του Λευκού Οίκου αναγνώριζε ότι το Ιράκ έχει κάνει μικρή πρόοδο όσον αφορά πολιτικά και στρατιωτικά κριτήρια, έχοντας ικανοποιήσει από την προηγούμενη έκθεση μόλις ένα κριτήριο.
Οι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι η έκθεση φανερώνει πως η τωρινή πολιτική του Αμερικανού προέδρου έχει αποτύχει.
Την Πέμπτη ο Τζ.Μπους ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση 30.000 στρατιωτών μέχρι το καλοκαίρι του 2008, ακολουθώντας την πρόταση του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,