Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Μέσα σε ένα τέταρτο η Σεβίλη «έσβησε» το όνειρο της ΑΕΚ

Μέσα σε ένα τέταρτο η Σεβίλη «έσβησε» το όνειρο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε πιστέψει στο θαύμα, απείλησε τη Σεβίλη για 30 λεπτά, όταν όμως οι Ανδαλουσιάνοι «ξύπνησαν» όλα τελείωσαν για την «Ένωση». Οι Ισπανοί μέσα σε 15 λεπτά πέτυχαν τρία γκολ, το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου απλά έγινε 1-4 στο δεύτερο και η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της.
- Φερέρ: «Αβολο» το σκορ
- Εντυπωσιασμένοι οι Ισπανοί
- Ζήκος: Τώρα πάμε για πρωτάθλημα

66

Η ΑΕΚ είχε πιστέψει στο θαύμα, απείλησε τη Σεβίλη για 30 λεπτά, όταν όμως οι Ανδαλουσιάνοι «ξύπνησαν» όλα τελείωσαν για την «Ένωση». Οι Ισπανοί μέσα σε 15 λεπτά πέτυχαν τρία γκολ, το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου απλά έγινε 1-4 στο δεύτερο και η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ΑΕΚ, που γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα σε εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς, μένει εκτός ομίλων του Champions League και πλέον, συνεχίζει στο Κύπελλο UEFA, όπου στον πρώτο γύρο έχει να αντιμετωπίσει πιο ήσυχο αντίπαλο, την αυστριακή Σάλτσμπουργκ. Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 20 Σεπτεμβρίου και η ρεβάνς στην Αυστρία στις 4 Οκτωβρίου.

Πριν κυλήσει η μπάλα, κύλησαν δάκρυα στο ΟΑΚΑ. Τους οπαδούς της ΑΕΚ να σηκώνουν πανό για να αποχαιρετήσουν τον Αντόνιο Πουέρτα, τους παίκτες της Σεβίλης να τους χειροκροτάνε, τα μάτριξ να παίζουν αφιερώματα στον 22χρονο που έφυγε από τη ζωή, αλλά να αναφέρονται και στις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, ενός λεπτού σιγής και όλο τον κόσμο να χειροκροτάει, συναισθηματικά φορτισμένος. Το παιχνίδι θα ακολουθούσε, όλα τα προηγούμενα ήταν η ζωή και είχαν τη σημασία τους…

Όταν ο Βέλγος διαιτητής, Π. Αλέρτς, σφύριξε για πρώτη φορά, μπήκαν στην άκρη του μυαλού. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι κι εκεί, υπάρχουν αντίπαλοι, όσο μονιασμένοι και να έδειχναν λίγα λεπτά πριν παίκτες, προπονητές, διοικήσεις.

Η ΑΕΚ μπήκε για να το διεκδικήσει αυτό το παιχνίδι κι εκείνη ήταν που το έκανε σπουδαίο στο ξεκίνημά του. Με 45.000 οπαδούς στο πλευρό της, που φώναζαν: «ΑΕΚ μπορείς, μπορείς να προκριθείς». Και με παίκτες απαιτητικούς από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ είχε δύο απουσίες, τον Δέλλα που αντικαταστάθηκε από τον Παπασταθόπουλο και τον Αρουαμπαρένα, που τελικά δεν ξεκίνησε για να μην ρισκάρει και ο Μπούρμπος τον αντικατέστησε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι υπόλοιποι εννέα, ήξεραν τη Σεβίλη, αφού την είχαν αντιμετωπίσει και στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Στο όμως ΟΑΚΑ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Χουάντε Ράμος προτίμησε τον Κερζάκοφ (της «καταραμένης» για την ΑΕΚ Ζενίτ) στην επίθεση αντί του Κανουτέ, παρτενέρ του Λουίς Φαμπιάνο και προσπάθησε να χτυπήσει με την ταχύτητα των άκρων, Χέσους Νάβας δεξιά και Κάπελ αριστερά.

Αλλά στην αρχή τα χρειάστηκε ο Ισπανός. Η «Ένωση» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο όσο πιο άγρια μπορούσε να είναι. Ο Ράμος πλαγιοκόπησε μόλις στα 32 δευτερόλεπτα και έκανε σέντρα σουτ, ο Μαντούκα σούταρε με δύναμη στο πρώτο λεπτό και στο 12 ο Ριβάλντο απείλησε πραγματικά με το φάουλ, που έδιωξε ο Πάλοπ με το ένα χέρι και το ξαναέκανε στο 23, αλλά ο Ισπανός έδιωξε πιο άνετα.

Η Σεβίλη βέβαια ήταν πολύ επικίνδυνη, όταν έβρισκε χώρους. Στο 14 ο Κερζάκοφ κόντεψε να σπάσει το δοκάρι του Μορέτο, στο 24 έκανε άστοχη προβολή από κοντά και επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της Σεβίλης.

Στο 31 ο Σέζαρ ανέτρεψε τον Νάβας και ο Φαμπιάνο ευστόχησε στο πέναλτι, για το 0-1. Και αφού ο Ρίμπο σε δύο περιπτώσεις δεν το έκανε 1-1, μίλησαν οι στημένες φάσεις και η απροσεξία των αμυντικών της ελληνικής ομάδας, που στο 40 είδαν τον Κεϊτά να κάνει το 0-2 και στο 45 τον Φαμπιάνο το 0-3.

Για πρόκριση ούτε λόγο βέβαια, αλλά η ΑΕΚ είχε καταφέρει μέσα σε 15 λεπτά να αδικήσει τον καλό εαυτό της για μισή ώρα. Στο δεύτερο ημίχρονο, έπρεπε πια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για να βοηθήσει, ο Φερέρ έβαλε Τόζερ και Παππά, αντί Ενσαλίβα και Σέζαρ, τη στιγμή που ο Ράμος, εντελώς ήρεμος πια, μπορούσε να βγάλει τον Λουίς Φαμπιάνο των τριών συνολικά γκολ απέναντι στην ΑΕΚ, για να δοκιμάσει και τον Ντε Μιουλ στην επίθεση.

Από το 53 λειτούργησε και αυτό για τη Σεβίλη, αφού ο Κερζάκοφ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λυμπερόπουλου και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-4! Το παιχνίδι δεν είχε και πολύ νόημα πια, με τους παίκτες της «Ένωσης» να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη Σεβίλη, αλλά και το πεσμένο ηθικό τους.

Ο Φερέρ έβαλε στο 62 τον 18χρονο Μιχάλη Παυλή και ο νεαρός δύο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, δείχνοντας πολύ θετικά δείγματα. Ο Μαντούκα δεν νίκησε τον Πάλοπ, για να μειώσει το σκορ, αλλά η εμφάνισή του ήταν τέτοια, που λιγότερο θα τον θυμόμαστε για αυτό. Αλλωστε, στο 82 ο Ριβάλντο πήρε το αίμα του πίσω, ευστοχώντας στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και μείωσε στο 4-1, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής. Και κυρίως, δίνοντας στους φιλάθλους της το σύνθημα για ένα μικρό ξέσπασμα…

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και αυτό ήταν καλό για την ΑΕΚ. Η «Ένωση», σε αυτήν την εφιαλτική βραδιά, μπορεί να κρατήσει κάποια πράγματα. Την εμφάνιση 30 λεπτών σε πολύ υψηλό επίπεδο, την απόδοση του κορυφαίου Μαντούκα, την πολύ καλή του Ράμος και του Παπασταθόπουλου, τις ελπίδες που άφησε ο Παυλής, στο επίσημο ντεμπούτο του, ακόμα και το χειροκρότημα των οπαδών της στο τέλος. Τέτοιο πήρε και αυτή η εκπληκτική ομάδα, που λέγεται Σεβίλη.

Διαιτητής: Πολ Αλερτς (Βέλγιο)

Κίτρινες: Ζάκος, Μπούρμπος, Παπασταθόπουλος

ΑΕΚ (Λορένθο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Ράμος, Ζεράλντο Αλβες, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Ζήκος (62 Παυλής), Ενσαλίβα (46 Τόζερ), Μαντούκα, Ριβάλντο, Ζούλιο Σέζαρ (46 Παππάς), Λυμπερόπουλος

ΣΕΒΙΛΗ (Χουάντε Ράμος): Πάλοπ, Ντάνιελ Αλβες, Εσκουντέ (60 Μοσκέρα), Ντραγκουτίνοβιτς, Φάτσιο, Πόουλσεν (62 Μαρέσκα), Κεϊτά, Χεσούς Νάβας, Καπέλ, Κερζάκοφ, Λουίς Φαμπιάνο (46 Ντε Μιουλ)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
Cookies