Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Στην τελική ευθεία η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών

Στην τελική ευθεία η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν την Πέμπτη οι Κ.Καραμανλής και Κ.Παπούλιας. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής στο προεδρικό μέγαρο για να ζητήσει εκλογές, επικαλούμενος την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Πιθανότερη ημερομηνία η 16η Σεπτεμβρίου.

30

Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η προκήρυξη εκλογών με πιθανότερη ημερομηνία την 16η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται η τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή – Παπούλια, για να οριστεί το επικείμενο ραντεβού τους το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει εκλογές, επικαλούμενος την ανάγκη στήριξης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

«Καλή αρχή της νέας περιόδου» ευχήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη την Πέμπτη του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν οι εκλογές θα γίνουν στις 16 ή τις 23 Σεπτεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Θα τα μάθετε όλα».

Ακολούθησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο υπουργός είπε ότι οι εκλογές είναι αποκλειστικά θέμα του Κώστα Καραμανλή και αναφέρθηκε στην πρόοδο της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι λόγω της δημοσιονομικής εξυγίανσης η πορεία της οικονομίας είναι καλή και υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τον προϋπολογισμό αλλά και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων.

«Για για συνεχιστεί η καλή πορεία, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις» κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Ο υπουργός είπε ότι τα θέματα των εκλογών είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού και έκανε αναλυτική αναφορά στο έργο του υπουργείου Ανάπτυξης σε θέματα ενέργειας.

Επικρατέστερη ημερομηνία των εκλογών φέρεται η 16η Σεπτεμβρίου, ενώ οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού περιλαμβάνουν σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διάλυση της Βουλής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
Cookies