Διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό ο Πολωνός πρωθυπουργός Γιάροσλαβ Καζίνσκι
Και επισήμως τέλος ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Πολωνία. Στο δρόμο για τις πρόωρες εκλογές, που αναμένονται τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός Γιάροσλαβ Καζίνσκι απέπεμψε τους υπουργούς των δύο μικρότερων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Και επισήμως τέλος έλαβε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Πολωνία.
Στο δρόμο για τις πρόωρες εκλογές, που αναμένονται τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός Γιάροσλαβ Καζίνσκι απέπεμψε τους υπουργούς των δύο μικρότερων κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.
Δύο νέοι υπουργοί, προερχόμενοι από το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης των αδελφών Καζίνσκι, θα αντικαταστήσουν τους αποπεμφθέντες υπουργούς της ακροδεξιάς Ένωσης Πολωνικών Οικογενειών και του αγροτικού Κόμματος Αυτοάμυνας.
Οι αλλαγές αυτές καθιστούν ουσιαστικά ανίσχυρο τον Πολωνό πρωθυπουργό, καθώς τον αφήνουν έπικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνει μάχη για κάθε νόμο που επιθυμεί να περάσει.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός δεν έκρυψε ότι οι αλλαγές αυτές στο υπουργικό συμβούλιο σηματοδοτούν ότι οι πρόωρες εκλογές -δύο χρόνια νωρίτερα από την κανονική ημερομηνία- πλησιάζουν, καθώς, όπως είχε πρόσφατα δηλώσει, επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 21η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας