Ολοκληρώθηκε η διάθεση του 20% του ΤΤ, αποφέροντας στο Δημόσιο έσοδα 510 εκατ. ευρώ
Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η διάθεση 28.173.354 μετοχών, με ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς επενδυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναφέρει ανακοίνωση του ΤΤ. Τα έσοδα του δημοσίου ανήλθαν σε 510 εκ. ευρώ, ενώ, προσθέτει, η ζήτηση ήταν η «ηχηρή απάντηση της αγοράς» σε όσους επέκριναν το ΤΤ.
93
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με ανακοίνωση του την Πέμπτη, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση 28.173.354 κοινών μετοχών του, με ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς επενδυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών.
Η διάθεση αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, με τιμή διάθεσης κάθε μετοχής τα 18,10 ευρώ, σημειώνοντας μικρό premium σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2007, υπερκαλύφθηκε περίπου 3 φορές, τα δε έσοδα του ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε περίπου 510 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μετά την ανωτέρω διάθεση των μετοχών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20% των δικαιωμάτων ψήφου επί του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, το άμεσο ποσοστό συμμετοχής του βασικού μετόχου «Ελληνικό Δημόσιο» στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας κατήλθε σε 34,43% από 54,43%, ενώ το έμμεσο ποσοστό συμμετοχής του, ύψους 10%, μέσω της εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ», παρέμεινε αμετάβλητο.
Όλες οι μετοχές που διατέθηκαν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανήκαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου.
Η αγορά μας επιβράβευσε, λέει το ΤΤ
Με αφορμή την ολοκλήρωση της διάθεσης του 20%, το ΤΤ εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση με τίτλο «Ηχηρή απάντηση της αγοράς για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από την Ελλάδα και το Εξωτερικό», στην οποία υπεραμύνεται της πολιτικής του διοικητή κ. Πάνου Τσουπίδη, που όπως λέει, πέρασε το ΤΤ από την απραξία και την αδράνεια στη δυναμική ανάπτυξη.
«Σήμερα η Αγορά -σε απάντηση των ετερόκλητων συμφερόντων που επιχείρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα να αποδομήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον πρόεδρό του κ. Πάνο Τσουπίδη- επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στη δυναμική πορεία εξέλιξης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μια πορεία μετεξέλιξής του σε μια ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη, σύγχρονη και δυνατή Τράπεζα», αναφέρεται στην συγκεκριμένη ανακοίνωση.
«Η επιτυχής πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το 2004 με πρόσφατη την επιτυχία του πρόσφατου placement, είναι αποτέλεσμα της εξαίρετης συνεργασίας και ξεκάθαρης πολιτικής που δόθηκε στη διοίκησή του από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ιδιαίτερα από τον υπουργό κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πέρασε από την αδράνεια και την απραξία στη δυναμική ανάπτυξη, μεγιστοποιώντας την αξία του υπέρ των μετόχων», καταλήγει η ανακοίνωση του Ταμιευτηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται καλύτερος» (vid)
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442