«Θα πρέπει να παίζετε δυναμικά και με πάθος» ξεκαθάρισε ο Πεσέιρο στους παίκτες του
Aπό τις πρώτες κιόλας προπονήσεις ο Ζοζέ Πεσέιρο προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες του Παναθηναϊκού, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην αξία τους και τονώνοντας παράλληλα το ηθικό τους. Ανακοινώθηκε επίσημα ο Καραγκούνης. Φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις 13 Αυγούστου.
Aπό τις πρώτες κιόλας προπονήσεις ο Ζοζέ Πεσέιρο προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες του Παναθηναϊκού, εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην αξία τους, τονώνοντας παράλληλα το ηθικό τους.
«Για μένα είστε οι καλύτεροι! Πιστεύω ότι έχω στα χέρια μου το καλύτερο υλικό. Αυτό θέλω να το πιστεύετε και εσείς. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει ο Ολυμπιακός και τι κάνει. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες, σας έχω εμπιστοσύνη και θέλω να δείξετε πόσο αξίζετε και στο γήπεδο.
»Ακόμα θέλω να είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα. Μονό με κοινή προσπάθεια από όλους θα βγει κάτι καλό» είπε ο 47χρονος τεχνικός στην πρώτη προπόνηση της Δευτέρας και εν συνεχεία μίλησε για τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν.
«Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους πετύχουμε, έχουμε δυνατότητες και θέλω να νιώθετε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά. Να είστε νικητές. Αυτό θέλω. Να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.
»Στόχος μας είναι επίσης να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα και στο UEFA. Πρέπει να κερδίσουμε τίτλους. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και οφείλουμε να πάμε καλά. Οι τίτλοι είναι αυτό που αξίζει αυτή η ομάδα».
Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει πως θέλει να παίζουν οι παίχτες του, τους ζήτησε να αγωνίζονται με δύναμη και πάθος: «Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του στυλ. Για να αγωνίζεσται στο δικό μου, θα πρέπει να παίζετε δυναμικά, με πάθος και να έχετε εσείς το πάνω χέρι.
»Θέλω συνεχή κίνηση και κατοχή της μπάλας. Θέλω η ομάδα μου να παίζει καλό ποδόσφαιρο και η μπάλα να πηγαίνει πολύ γρήγορα. Να αλλάζετε με τη μία την μπάλα και να παίζετε προς την αντίπαλη περιοχή. Να κυκλοφορείτε την μπάλα και να παίρνετε πρωτοβουλίες. Δεν θέλω να μένετε στάσιμοι. Δεν με ενδιαφέρει τι είχατε μάθει πέρυσι. Εγώ φέτος θέλω να παίξουμε επιθετικά και να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας».
Τέλος ο Ζοζέ Πεσέιρο τόνισε πως «στα παιχνίδια θα ξεκινούν 11 και μπορεί να παίζουν 14 παίκτες. Όσοι δεν παίζουν, θα πρέπει στην προπόνηση να μου δείχνουν ότι αξίζουν να παίζουν και να είστε σίγουροι ότι θα παίρνουν ευκαιρία. Θέλω να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας και αλληλοσεβασμός.
»Όποιο πρόβλημα έχετε, θέλω να έρχεστε να μου το λέτε. Να μην το κρατάτε μέσα σας. Το μυαλό σας πρέπει να είναι μόνο στην ομάδα και πώς θα γίνουμε καλύτεροι. Δεν πρέπει να σας απασχολούν άλλες σκέψεις. Να ξέρετε ότι όσοι δουλεύουν πολύ θα ανταμείβονται. Και αν δουλεύουν όλοι πολύ, τότε κερδισμένη θα βγει η ομάδα».
Εν τω μεταξύ και επίσημα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Γιώργου Καραγκούνη για τρία χρόνια. Ο 30χρονος άσος μετά από τέσσερα χρόνια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό αφού προηγούμενα αγωνίστηκε στην Ίντερ και την Μπενφίκα.
Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» φιλικό αγώνα με τον Ατρόμητο. Μετά από συνεννόηση των διοικήσεων των δύο ΠΑΕ, η αναμέτρηση προγραμματίστηκε για τις 13 Αυγούστου στο δημοτικό στάδιο του Περιστερίου. Το φιλικό θα αρχίσει στις 8 το βράδυ.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Σοκ προκαλεί το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εκουαδόρ, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διαιτητή.