
Μεγάλη έκθεση στο Μεξικό για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Φρίντα Κάλο
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της Φρίντα Κάλο, η Πόλη του Μεξικού διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση έργων της, προσωπικών αντικειμένων της και φωτογραφιών από τις σημαντικότερες φάσεις της ζωής της.
38
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της Φρίντα Κάλο, η Πόλη του Μεξικού διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση έργων της, προσωπικών αντικειμένων της και φωτογραφιών από τις σημαντικότερες φάσεις της ζωής της.
Περισσότεροι από 300.000 επισκέπτες αναμένεται να θαυμάσουν τα έργα της έκθεσης που εγκαινιάζεται την Τετάρτη στο Μουσείο Καλών Τεχνών της μεξικανικής πρωτεύουσας. «Πιστεύω πως όσοι επισκεφθούν την έκθεση, δεν θα έχουν πλέον καμιά αμφιβολία για το καλλιτεχνικό ταξίδι της Φρίντα» τόνισε η διευθύντρια του μουσείου Τερέζα Φράνκο.
Αρκετά από τα 350 έργα που θα εκτεθούν προέρχονται από συλλογές και μουσεία από όλον τον κόσμο.
Η Φρίντα Κάλο άρχισε να ζωγραφίζει στην εφηβεία, προσπαθώντας να συνέλθει από ένα τρομερό δυστύχημα που την άφησε σχεδόν παράλυτη και ανίκανη να κάνει παιδιά. Οι πόνοι που υπέφερε καθημερινά και η δύσκολη καθημερινή της ζωή αντικατοπτρίζονται στους πίνακές της, όπως και οι φεμινιστικές της απόψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν είναι ζήτημα του «αν», αλλά του «πότε»: Πόσο κοντά είμαστε στην επόμενη πανδημία;
- Ημέρα της μητέρας: Έχουν λόγο να γιορτάζουν οι μαμάδες στην Ελλάδα;
- Οι πρώτες εικόνες από τους ελληνικούς θερμικούς δορυφόρους – Παρακολούθηση πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο
- Κυψέλη: Kαβγάς μεταξύ μοτοσικλετιστών – Ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε
- Γιορτή της Μητέρας: Δίπλα στο παιδί με όλη τους την ψυχή – Τρεις γυναίκες μιλούν για τη ζωή αγάπης και αγώνα
- Λέικερς – Θάντερ 108-131: Break στο LA για την Οκλαχόμα και φουλ για… σκούπα (vids)





