Με εκτέλεση απειλούνται 14 Ιρακινοί στρατιώτες και αστυνομικοί στο Ιράκ
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, οργάνωση-ομπρέλα σουνιτών υπό την καθοδήγηση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, υποστηρίζει ότι κρατά 14 Ιρακινούς αστυνομικούς και στρατιώτες και απειλεί να τους εκτελέσει εάν δεν ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων. Στη Βαγδάτη ο Τζον Νεγκροπόντε.
51
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, οργάνωση-ομπρέλα σουνιτών υπό την καθοδήγηση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, υποστηρίζει ότι κρατά ομήρους 14 Ιρακινούς αστυνομικούς και στρατιώτες και απειλεί να τους εκτελέσει εντός 72 ωρών εάν δεν ικανοποιηθεί σειρά αιτημάτων.
Η οργάνωση δημοσίευσε σε δικτυακό τόπο βίντεο στο οποίο απεικονίζονται 14 άτομα που φορούν στολή. «Αυτά τα 14 άτομα των υπουργείων Εσωτερικών και Αμυνας θα εκτελεστούν ύστερα από 72 ώρες αν δεν απελευθερωθούν όλες οι σουνίτισες κρατούμενες στις φυλακές τους υπουργείου Εσωτερικών» προειδοποιεί η οργάνωση.
Η οργάνωση αξιώνει, επίσης, να τής παραδοθούν αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι βίασαν την σουνίτισα Σαμπρίν αλ Τζανάμπι, καθώς και «όλοι οι υπεύθυνοι για τους φόνους και τους βιασμούς που διαπράχθηκαν σε βάρος των σουνιτών στο Ταλ Αφάρ» του Βόρειου Ιράκ.
Ο καταγγελλόμενος βιασμός της γυναίκας, η οποία σε βίντεο που μεταδόθηκε από αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα τον περασμένο Φεβρουάριο δήλωνε ότι ευθύνονται αστυνομικοί του υπουργείου Εσωτερικών, έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη στο Ιράκ.
Ο πρωθυπουργός Νουρί αλ-Μαλίκι είχε απορρίψει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η Σαμπρίν αλ Τζανάμπι είπε ψέματα με σκοπό να πλήξει την αξιοπιστία της αστυνομίας.
Στο Ιράκ ο Νεγκροπόντε
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη πραγματοποίησε την Τρίτη ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Νεγκροπόντε, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νουρί αλ-Μαλίκι.
Η τελευταία συνάντηση του Ιρακινού πρωθυπουργού με τον Τζον Νεγκροπόντε ήταν στις 3 Νοεμβρίου του 2006 όταν ο δεύτερος ήταν ακόμη επικεφαλής των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Τη Βαγδάτη επισκέφθηκε τη Δευτέρα και μελλοντικός πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλ-Μάλικι και με τον Ιρακινό πρόεδρο Τζαλάλ Ταλαμπανί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 59χρονης επιχειρηματία – Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
- Περιστέρι: Πυροβολισμοί σε γήπεδο – Αναζητείται ο δράστης
- Νέα δεδομένα για τον Πίτερς: «Ο Ολυμπιακός είναι σε επαφές με την πλευρά του…»
- Κατερίνα Καινούργιου: Γέννησε την κόρη της
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – Η κραυγή μέσα στη νύχτα, η βέρα στο χέρι και η σοκαριστική μαρτυρία
- Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός κοντράρονται για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
- ΙΣΑ: 5.400 γιατροί έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια
- Επιστροφή στη δράση στη Super League – Μεγάλες «μάχες» για τα play out σε Νίκαια και Τρίπολη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442